Publicitat
Societat · 22 de Maig de 2015. 13:20h.

Realitat o ficció?

Un mestre pregunta per facebook si es pot escaquejar de la feina

Realitat o ficció?

Imatge de la pregunta al Facebook

Un mestre d’escola va preguntar al compte oficial de facebook del sindicat USTEC-STE's si podia aprofitar un dia de festa concedit per anar a fer un examen a l’Escola Oficial d’Idiomes el proper dia 28 malgrat que finalment no el farà perquè no ha estudiat prou. Poc després, persones de l’entorn d’aquest funcionari han al·legat que el seu comentari a la xarxa social no era verídic sinó que es tractava només d’una broma. 

"Tinc un dubte", escrivia el mestre, i demanava si l'hi podien solucionar. Resulta que ha de fer un examen a l'Escola Oficial d'Idiomes i va demanar "el dia lliure que em toca". El problema és que al final no s'hi presentarà "perquè no he estudiat i tinc nervis". Què s'ha de fer en aquests casos? El seu dubte quedava immortalitzat a la xarxa: "Segueixo tenint el dia lliure?"

Alguns interlocutors es mostraven indignats i estupefactes davant el dubte. "Una miqueta de sentit comú: no..." , li contestava un. "Després ens queixem de la fama que tenim", li deia una altra col·lega, "Si vols un dia lliure, el demanes, no el cobres i ja està. Quina barra!". "Seriously?", li preguntava un tercer comunicant.  

Però també hi havia assessors que es manifestaven en sentit contrari. "Digues que dels nervis t'has trobat malament i no has pogut fer l'examen", li aconsellava un. "Ves-hi i deixa'l en blanc", proposava un altre.  Fins i tot un interlocutor girava la càrrega de la prova per culpabilitzar el centre: "Si el teu centre té el mal costum de demanar justificant, sempre pots dir que de l'emoció (perquè t'ha anat de conya) has oblidat demanar el justificant".  

Poc després, algunes persones properes al mestre que va fer la pregunta van explicar que no es tractava d'un dubte de debó. Simplement, deien, estava fent una broma a la xarxa social per saber les reaccions de la resta d'usuaris.

El dia 6 d'aquest mes, en un article titulat "D'on no n'hi ha no en pot rajar" l'escriptor Quim Monzó explicava casos espectaculars d'utilització imprudent  de facebook. Entre altres, el d'una noia texana que va perdre la feina que havia aconseguit trobar en una guarderia. "Odio treballar en guarderies" havia publicat pocs minuts després de ser contractada.  

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#18 Miquel Soler, Girona, 23/05/2015 - 21:07

Suposant que no haguès estat una broma, sino una consulta de debò, el permís demanat nomès seria vàlid si es presenta a proves finals oficials (i ho ha de demostrar amb un document oficial expedit pels responsables de la prova). Si no es presenta no té permís i la seva absència seria injustificada.

#17 Maria, mpsoleromeu@hotmail.com, 23/05/2015 - 16:17

Gràcies a paràsits com tu, els funcionaris tenim la imatge que tenim. I gràcies a gent com tu, ens han tret molts drets adquirits.
Espero que a la vida et trobis tot el que et mereixes.

#16 Pere, bcn, 23/05/2015 - 09:17

Es increible que en lloc de comentar la noticia carregueu contra el diari. Aquest tio S'ha passat de jeta o de graciós!

#15 Maria, Barcelona, 22/05/2015 - 20:25

De debò, quina poca serietat publicar una notícia així. Aquesta persona acostuma a a publicar comentaris irònics, sembla mentida que els propis docents s'ho puguin prendre en serio, però el més trist és que suposats "periodistes" també.

#14 Nuria, Girona, 22/05/2015 - 20:12

Doncs jo tambe el vaig seguir i diria que hi havia un munt de gent que li deia el nom del porc a aquest noi. No van pescar la broma, potser?