Societat · 2 de Març de 2011. 10:45h.

Rebaixar els bitllets de Renfe costaria 26 milions

El Govern adverteix que "això no és cap broma"

Rebaixar els bitllets de Renfe costaria 26 milions

L'Estat vol apujar els bitllets

El portaveu del Govern, Francesc Homs, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha xifrat avui en 26 milions d'euros el cost per a la Generalitat de rebaixar un 5% les tarifes dels bitllets de Rodalies i mitjana distància de Renfe i ha assegurat que la xifra augmentaria si la retallada s'estengués al total del sistema tarifari integrat.

Homs ha afirmat que, en cas de baixar les tarifes dels bitllets de Rodalies, la rebaixa també s'hauria d'aplicar a la resta del transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona, ja que el bitllet és integrat amb metro i Ferrocarrils de la Generalitat.

"Això no és una broma, el cost són 26 milions quan la cosa no està per tirar coets. És evident que si és la Generalitat la responsable de fixar les tarifes del servei de Rodalies i del de Regionals, el que no podria és aplicar aquí i no aplicar-ho al conjunt del sistema tarifari integrat i als Ferrocarrils de la Generalitat. No tindria sentit", ha manifestat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Català emprenyat, BCN, 02/03/2011 - 22:24

Si rebaixessin els peatges, segur que llavors Conveniència i Unió no diria res de res. Cap queixa de ben segur. Senyors de CIU: com els agrada defensar el tranport privat (pel 4rt. Cinturó si que s'ha espabilat en promoure'l així com per terure els 80km/h) a costa del transport públic.

#3 pepe, andorra, 02/03/2011 - 17:49

así q una subida del 5% son 26 mill., a cuanto ascenderá el importe de las subidas de los últimos diez años?, algunas muy por encima del IPC. Mucha jeta y mucho tonto suelto hay por España últimamente. Parece como si le echaran algo al agua o al pollo, lo dicho, mas tontos no caben en España.

#2 Eduardo González Palomar , Manlleu, 02/03/2011 - 11:29

Y sin embargo, hace tan sólo unos días pudimos apreciar cómo desde la Generalitat daban aire al erario público: en un avemaría, quienes hace tan sólo unos meses criticaban reciamente al anterior Govern por repartir ayudas a voleo, empiezan a lanzarlas al vuelo (Spanair).

#1 Cristina, Barcelona, 02/03/2011 - 11:29

I el que costa suprimir l'impost de successions per a les grans fortunes i no més a aquestes? Són 400 milions! i el gover no fa escarafalls. Deu ser perquè els seus amics i lobbys no agafen un tren en la vida. Per una mesura que afavoreix els treballadors que utilitzen el transport ..!públic..