Publicitat
Societat · 10 de Desembre de 2013. 08:42h.

Rebels sirians segresten un periodista d'El Mundo i un fotògraf català

Els captors serien membres d'una facció vinculada a Al-Qaeda

Rebels sirians segresten un periodista d'El Mundo i un fotògraf català

Imatge dels segrestats

Els periodistes Javier Espinosa, del diari 'El Mundo', i el fotògraf "freelance" Ricard Garcia Vilanova, de Sant Cugat del Vallès, estan segrestats a Síria des del 16 de setembre. Van ser segrestats a la província de Raqqa, a poca distància de Turquia, just quan pretenien deixar Síria després de dues setmanes cobrint informativament el conflicte.

Els captors serien membres de l'ISIS, l'Estat Islàmic de l'Iraq i Síria, una facció vinculada a Al-Qaeda que ara estaria actuant autònomament. Precisament, l'última piulada que va fer Espinosa un dia abans del seu segrest, el 15 de setembre, feia referència a aquest grup. Des de llavors, els contactes indirectes amb els segrestadors no han servit per saber què demanen a canvi d'alliberar els periodistes.

Espinosa és corresponsal d'"El Mundo" a Beirut i Ricard Garcia és un fotoperiodista especialitzat en guerres que ha treballat per a diferents mitjans de tot el món i ha obtingut diversos premis i mencions d'honor per la seva feina. Es dóna el cas que Espinosa ja va ser segrestat, també a Síria, l'any passat amb dos periodistes més, i posteriorment va ser alliberat. El segrest de Javier Espinosa i Ricard Garcia Vilanova s'afegeix al del periodista d'"El Periódico" Marc Marginedas, que continua segrestat també des d'aquest setembre.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 opcionB, Bilbao, 10/12/2013 - 23:16

El titular de esta noticia es el prototipo del funcionamiento de una cabeza naionalista. Uno es catalán, el otro no importa. Esta gente es repugnante.

#2 Xipolleig, Barcelona, 10/12/2013 - 11:25

Esperem que siguin alliberats ràpidament.
El periodisme sempre ha estat un ofici de risc, però hi ha gent que està diposat a assumir-ho i d'altres no, ells van triar assumir-ho, però és repugnant el que fan aquests grups d'assassins fanatitzats que s'ha d'acabar pagant el rescat per alliberar-los

#1 Gerard del Clot, Ramon Folc I de Cardona, 10/12/2013 - 09:42

"Catalunya sería uno de los países más ricos del mundo" Economista jefe del FMI Kenneth Rogoff.

#1.1 y eso, BCN, 10/12/2013 - 10:44

Y eso que tiene que ver con el secuestro de 2 periodistas en la guerra civil Siria?

#1.2 Xipolleig, Barcelona, 10/12/2013 - 11:27

Ni cas, és en Bejota versió independentista, o fa veure que ho és.