Societat · 21 de Desembre de 2020. 15:11h.

Rebuig a la immersió

Només un de cada deu catalans l'avala, segons SCC

Rebuig a la immersió

Societat Civil Catalana (SCC) ha presentat aquest dilluns una enquesta elaborada per GAD3 de la qual es desprèn que el model d'immersió lingüística només té el suport d'un 9% dels catalans davant una majoria que demana un model d'ensenyament que garanteixi el trilingüisme. La immensa majoria prefereix un sistema trilingüe (64%) o bilingüe (21%), en proporció similar de català i castellà.

L'enquesta revela que la majoria de catalans (80%) no considera que hi hagi discriminació per raó de llengua a Catalunya. Un 60% pensa també que l'actual model lingüístic no perjudica la vida personal o laboral, encara que un 33% sí que creu que el sistema d'aprenentatge bàsicament en català "dificulta alguns aspectes del desenvolupament de la meva vida laboral, professional o social".

Un 60% de la ciutadania sosté que "la primera llengua de contacte educatiu hauria de ser la llengua dels pares". Al mateix temps, gairebé dos de cada tres catalans defensen l'existència d'una prova comuna d'espanyol al final de l'ESO a tot l'Estat. En el que hi ha gairebé plena unanimitat és a l'hora de rebutjar (82%) la política de multes lingüístiques de la Generalitat.


Els resultats de l'estudi han estat explicats en roda de premsa al Senat per la consultora de GAD3 Itziar Francín, que ha estat acompanyada pel president de SCC, Fernando Costa, la presidenta d'Asamblea para una Escuela Bilingüe, Ana Losada, i amb el suport pel Grup Parlamentari Popular.

Costa ha destacat que "el que aquesta enquesta revela és una cosa tan senzilla com que els catalans volen la millor educació per als seus fills, i saben que això està molt lluny de sistema d'imposició monolingüe blindat per la Generalitat".

"El bilingüisme i el trilingüisme no poden ser un privilegi d'elit sinó un dret per a tots. El Govern d’Espanya encara és a temps d’escoltar la veu de la ciutadania catalana i recuperar el caràcter vehicular del castellà a la LOMLOE", ha conclòs.

cost.jpg

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#11 Daniel, Tokio, Texas, 22/12/2020 - 08:15

Ya empezamos. Se parte de la posicion acomplejada de que el bilinguismo no se puede pedir. Y entonces se pide el trilinguismo.

#11.1 Borrell ll, Girona, 22/12/2020 - 17:35

Perque hi hagi bilingüisme, és necessaria la immersió, sino els castellans no aprendriu català.

#10 Alberto Martínez, Llavaneras, Tabarnia, España, 21/12/2020 - 23:24

Obligan a niños a estudiar en una de las lenguas menos habladas del mundo.
Es maltrato a menores.
La lengua mayoritaria de los barceloneses es el español.
Fuera complejos. Estamos así por los complejos socialistas, por la Ley Electoral y por compartir Comunidad Autónoma con Lérida.
Libertad para TABARNIA.

#10.1 Borrell ll, Girona, 22/12/2020 - 17:39

Parlar català és una demostració que ets espanyol. Sino ves a Texas, parla castellà i veuras que t'envien cap a Mèxic, no a Espanya.

#9 Joel, Bcn, 21/12/2020 - 23:05

Aquesta enquesta fa tuf de dirigida i/o.manipulada. La empresa que l ha feta no sé si es gaire.....seriosa. Si els resultats fossin altres, SCC segur no l'hauria difós....oi?

#9.1 Alejandro, Villadecans, 22/12/2020 - 07:32

No la consideras sería porque no da los resultados que a ti te gustan, y claro las ostias que os da la realidad para que salgamos de vuestros mundos de yupi no os gustan, ya que poco a poco solo vais quedando los más fanaticos

#8 Tirant, Bcn, 21/12/2020 - 21:59

D'altra banda una escola bilingüe o trilingüe és la reservada per a una bona part els nostres polítics i benestants, inclosos coneguts separatistes ... És injust: ¿Educació bilingüe o trilingüe, més completa, per als rics i adinerats i la resta, classes mitjanes i pobres, a empassar la immersió només en català? ... Injust, classista i abus

#7 Tirant, Bcn, 21/12/2020 - 21:46

La Generalitat mai organitzarà una consulta, ni tan sols una enquesta preguntant als catalans si prefereixen una educació bilingüe o l'actual monolingüe. Saben de sobres que el resultat seria aclaparador a favor de el bilingüisme. Així és la nostra societat i la resposta no seria política sinó de sentit comú.

#7.1 Blas de Pedo, Bcn, 22/12/2020 - 08:08

Si,nomes cal presentar la proposta al parlament i bla bla bla,el que nyordilanda diu a l hora de fer referèndums.
Et sona, nyordo? Es la llei
Jajajajajjajjaja