Publicitat
Societat · 29 de Maig de 2020. 16:41h.

Rebuig a l'Agència de Patrimoni Natural

Foment del Treball i l'Institut Agrícola afirmen que "perjudicaria el sector agroalimentari i forestal català"

Rebuig a l'Agència de Patrimoni Natural

La patronal Foment i l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre, que reuneix empresaris i propietaris agraris, han enviat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, en la qual demanen retirar la proposició de llei de creació de l'Agència de Patrimoni Natural en considerar que "perjudicaria el sector agroalimentari i forestal català". També han adreçat la missiva a la Diputació de Barcelona i als consellers de Territori i Agricultura.

Les organitzacions han denunciat en un comunicat que la creació de l'Agència de Patrimoni Natural "deixarà una gestió nefasta i erràtica". En les missives, ambdues entitats consideren que "la creació de l'Agència suposarà un increment de despesa pública, en uns temps en el qual cal un ajustament econòmic".

També consideren que "l'actual gestió dels espais naturals és nefasta i segueix criteris del tot erràtics, sense cap mena de plantejament econòmic ni de viabilitat de les explotacions forestals o agrícoles que en formen part. Fet que afecta directament al lliure exercici de l'empresa i del dret de propietat" exposen.

La Proposició de Llei ha aixecat nombroses crítiques en el món agrícola i forestal per "la invasió en les competències municipals respecte de la gestió del territori i un increment notable en la burocràcia i òrgans decisoris dels usos i aprofitaments de les finques".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Menjamela Grandi, Anapurna, 01/06/2020 - 05:01

Otro chiringuito infumable para colocar otra remesa de lazis ineptos.