Publicitat
Societat · 13 de Juny de 2022. 14:35h.

Reclamen el castellà a les proves de selectivitat

Recorden als estudiants que “tenen dret a exigir” l'examen en aquesta llengua

Reclamen el castellà a les proves de selectivitat

L´organització S’ha Acabat! ultima els detalls de la propera campanya informativa “sobre els drets lingüístics que tenen els futurs estudiants universitaris”. "Qualsevol que es presenti als exàmens de la Selectivitat té dret a exigir que se li lliuri una versió de l'examen en una de les tres llengües oficials de Catalunya: en català, castellà i en aranès", recorden.

La campanya es durà a terme a xarxes socials “per tal que el missatge arribi al nombre més gran possible d'estudiants”. Júlia Calvet, presidenta de l'entitat juvenil, ha afirmat que tots els estudiants poden demanar una versió de l'examen en qualsevol llengua. En definitiva, tenen dret a utilitzar la llengua que et doni la gana, no te la poden imposar ni anotar”.

Des de la formació també aposten per "la implantació d´un model únic d´EBAU per a tot Espanya per garantir una igualtat total d’oportunitats entre els diferents estudiants de les diferents comunitats autònomes". Tot plegat argumentant que “el sistema actual dificulta la mobilitat entre les regions i que en infinitat de casos la dificultat o extrema facilitat dels exàmens provoca diferències greus entre les comunitats”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Marc dde Vich, Vich, 13/06/2022 - 15:18

Y las guardias urbas, y a los mossos, y en general la Gene, entre ellos usan español, y luego como hace la Colau, lo redacto un equipo de filólogos, que utilizan un catalán de 1714, que no hay quien entienda, vamos, para dejar de hablar con ellos, mejor cuartelillo guardia civil, que estos, a saber como traducen las señales de tráfico

#2.1 Antifa, L'H, 13/06/2022 - 16:08

lo que se necesita es un traductor para entenderte, chato

#2.2 pepe, andorra, 14/06/2022 - 10:30

a buen entendedor, pocas palabras.....Pero claro, pretender q un creyente de unicornios entienda q se come las preposiciones para q le quepa todo el comentario, es una tarea harto improbable. Y las señales de trafico han de estar en español, q si no lo están y se puede demostrar, la multa se anula pq es ilegal q una señal no este en español.