Publicitat
Societat · 8 de Juliol de 2020. 16:07h.

Recurs judicial contra el confinament de Lleida

Un advocat sosté que la mesura és "nul·la de ple dret"

Recurs judicial contra el confinament de Lleida

L'advocat lleidatà Jordi Culleré ha presentat un recurs d'apel·lació demanant l'aixecament de manera "immediata" del confinament al Segrià (Lleida), en considerar que la resolució de la Generalitat que el va posar en marxa és "nul·la de ple dret".

El lletrat sosté que la mesura és "nul·la de ple dret" perquè, al seu entendre, la incidència acumulada de 149,1 casos per 100.000 habitants no permet limitar drets, segons el Pla d'Actuació del Procicat de la Generalitat.

El recurs ha estat presentat al jutjat d'instrucció 4 de Lleida, el mateix que va avalar el confinament a requeriment de la Generalitat, i també davant el Jutjat Contenciós-Administratiu, que l'ha admès a tràmit.

Culleré argumenta en el seu escrit que el Pla d'Actuació del Procicat per emergències associades a malalties transmissibles "només admet la imposició de limitacions de drets i activitats, quan s'activa la fase 1 d'emergència", que es declara quan els contagis són superiors a 700 per cada 100.000 habitants.

L'advocat considera que, al no haver-se assolit aquest llindar al Segrià, no procedeix l'adopció del confinament perimetral, i manté que aquest atempta contra el "dret fonamental a la llibertat de circulació" consagrat a l'article 19 de la Constitució.

Culleré apunta que les administracions no han donat "ni un sol argument que justifiqui l'adopció d'una mesura tan dràstica" -que al seu entendre no és ni proporcionada ni progressivament, i considera que hi ha un greuge comparatiu respecte a altres zones amb situacions similars.

Com a exemples, cita el tancament de la comarca d'A Mariña, a Lugo, on el confinament només tindrà efectus durant 5 dies, o Albacete, on s'han confinat edificis concrets. L'advocat argumenta que si la Conselleria de Salut té els brots de coronavirus identificats "podria fer confinaments selectius".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#5 Arnau, Barcelona, 09/07/2020 - 12:30

L'acció de l'advocat s'hauria de multiplicar per mil i cosir a demandes a aquests inutils sediciosos que han segrestat les institucions i apliquen el fanatisme saltant-se els drets dels ciutadans. Això es una previa del que seria si mai es separés: miseria, feixisme i una presó per tothom. Lo de les mascaretes i multes es un altre exemple clar.

#4 patumeiro, sant patumet, 09/07/2020 - 11:53

Noticias frescas
Entre ellos ni se aclaran ni se quieren
https://www.segre.com/es/noticias/lleida/2020/07/09/la_sindica_la_paeria_ilegal_desproporcionado_confinar_segria_110246_1092.html

#3 el verdugo del Cid, Catalunya, 08/07/2020 - 18:33

Aquest advocat deu ser "epaÑó de pura cepa" i vol mèrits per entrar a la "guardia siví", a la "polisia nasioná" o a algun altre grup d'històrics assassins de catalans. Tanta covardia junta és esfereïdora, encomanant a un virus la feina que ell mateix somniaria fer, però que no te el que cal per fer-la cara a cara, no fos cas que ens hi

#3.1 Barretina a rosca, Black hole, 09/07/2020 - 01:31

Creo que no tienes ni idea de quién es Jordi Culleré, en mi caso tampoco, pero su nombre parece bastante Catalán.

¿Como puedes decir esas cosas sobre alguien que casi seguro no conoces o que no sabes nada de él?

#3.2 pepe, andorra, 09/07/2020 - 21:12

pues pq hay orden de demonizar a todo el q no trague con el incendio del reichstag q es esto del supuesto virus del q todos hablan pero del q no tengo forma de investigar y analizar de forma científica y evidente. Lpo de Lerida es para q los temporeros no se vayan y fastidiar al rey. El domingo tarde se podia ir de tamarite a alfarras sin problemas

#3.3 pepe, andorra, 09/07/2020 - 21:15

lo bueno es q los troletes a sueldo son cada día mas descuidados, q es lo q suele pasar con los mercenarios mal pagados. Este es de manual. Y ya q es tan chulo a ver si puede conseguir sangre del muerto para analizarla a ver q es. Han cerrado por algo q seguro no tiene nada q ver con ningun virus. Opino.

#2 sr Pepito, Lerida, 08/07/2020 - 18:30

Muy bien Jorge.La sociedad Civil tenemos que defender nuestros derechos. Los políticos inútiles se dedica a cazar moscas a cañonazos.No puede ser que para luchar contra una pandemia en vez de utilizar un rastreo científico sr meta en una prisión a las de 200 mil personas.

#1 FRAN BCN, Bcn, 08/07/2020 - 17:12

Llavors què proposarà aquest home per què els lleidatans no escampin el virus arreu , costa o muntanya. Alguna idea millor sr. Advocat?

#1.1 Este señor no porpone nada. , Terrassa, 08/07/2020 - 18:06

Simplemente se queja de que los protocolos que dictan a la Generalitat como debe actuar dicen que no debería actuar como ha actuado. Ya está.

#1.2 Pepe, Andorra, 10/07/2020 - 22:12

Q las ideas las pongan los q fueron elegidos en las urnas, q para eso les pagamos, para q tengan ideas. Pero al parecer solo tienen ideas para reacudar mas y ver como se lo gastan. ¿y tu paquuto q propones? Liberar a enfermos y confinar sanos? Menuda panda de cuñados estos separtas y sus mercenarios....