Publicitat
Societat · 4 d'Agost de 2019. 14:43h.

Refugis franquistes a Barcelona

Arqueòlegs de l’Ajuntament troben noves edificacions

Refugis franquistes a Barcelona

Una recerca inèdita treu a la llum els refugis construïts en època franquista a Barcelona, segons ha informat l’Ajuntament. El Servei d'Arqueologia del consistori ha participat en un projecte de recerca amb l’arqueòleg especialista en la Guerra Civil, Jordi Ramos Ruiz.

L’estudi d’anys de documents i arxius conclou que “fins ben entrada la dècada dels anys 50, el règim franquista va intentar recuperar els refugis antiaeris republicans, i també en va realitzar de nous”.

“A partir del temor i pànic d’una intervenció aliada contra l’Estat espanyol, es va dictar el decret del 20 de juliol de 1943 sobre la construcció de refugis en les edificacions noves”, expliquen.


Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Joan del Bages, Manresa, 04/08/2019 - 22:02

Això denostraria que el franwuisme, aquell règim que es menjava els nens crus, es preocupava per la població civil.De fet el mateix Franco va prohibir els bombardejos sobre població civil. El problema és que els italians i els alemanys s' ho varen saltar a la torera i ningú els hi va parar els peus.

#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 04/08/2019 - 18:36

Y? un nuevo chollo para alguna de las familias catalanistas enganchadas a la teta de vivir constantemente en el pasado, como los que se han apropiado del Born, negocio familiar donde los haya, y millonario