Publicitat
Societat · 20 d'Abril de 2020. 20:16h.

Reivindicació de la 'llei mordassa'

Buch explica que l'utilitzaran per sancionar qui se salti el confinament

La Llei de la Seguretat Ciutadana, més coneguda pels seus detractors com 'llei mordassa' va ser aprovada pel Congrés dels Diputats el març de 2015 amb els vots de la majoria absoluta del Partit Popular i els vots en contra de la resta de partits amb representació. El projecte de llei va ser criticat conjuntament per tots els grups de l'oposició a la Cambra, que argumentaven que limitava els drets fonamentals i suposava "un atac a les llibertats".

La 'llei mordassa", però, és una de les dues lleis que utilitzarà el Govern per sancionar aquells qui se saltin el confinament decretat per contenir la pandèmia de Covid-19. El mateix conseller Buch, ha reconegut aquest dilluns que s'utilitza aquesta legislació per sancionar els ciutadans que se saltin el confinament. El conseller, preguntat sobre la recaptació obtinguda per la Generalitat a través d'aquestes sancions, ha explicat que utilitzen aquesta legislació juntament amb la Llei general de salut publica per fixar-les.

"El que fan els cossos policials és aixecar una acta i a partir d'aquí es genera un procediment administratiu en el qual se situa la sanció en funció de la regulació de sancions d'aquelles dues lleis: la Llei general de salut publica i la Llei de seguretat ciutadana. A partir d'aquí s'inicia un procediment administratiu i un funcionari és qui decreta una sanció, la que correspon" ha reconegut el conseller. Buch ha apuntat que aleshores "s'inicia un procés d'al·legacions i al final acaba el procediment amb un import".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/04/2020 - 22:14

La caradura de muchos políticos es de traca. Al igual que con la reforma laboral, todos la critican a la hora de aprobarla, pero todos se aprovechan de estas leyes cuando les beneficia.

#1 FRAN BCN, Bcn, 20/04/2020 - 22:09

Sisi molt bé, però alguns polis es passen de frenada....