Publicitat
Societat · 25 de Juliol de 2021. 17:55h.

Reivindicació d'Ernest Lluch

El dirigent del PSC assassinat per ETA dóna nom a una estació de metro

Reivindicació d'Ernest Lluch

El 21 de novembre farà 21 anys de l'assassinat d'Ernest Lluch en mans d'ETA. A l'aparcament, on deixava el seu cotxe després de tornar de la universitat l'esperaven José Ignacio Krutxaga i Fernando García Jodrá, terroristes d'ETA. Dos trets al cap van provocar-li la mort immediata als 63 anys.

Avui ha estat inaugurada la nova estació de metro de l'L5 que porta el seu nom i que es troba a menys de 500 metres, cinc minuts a peu, del que va ser el seu domicili i del pàrquing en què va ser assassinat. L'estació uneix Barcelona i l'Hospitalet, entre les parades de Pubilla Cases i Collblanc

Ernest Lluch va ser un economista i polític català militant del PSC i un dels fundadors del PSPV. Va ser portaveu del PSC al Congrés dels Diputats d'Espanya i va ser nomenat per Felipe González ministre de Sanitat i Consum, càrrec que va exercir des del 1982 fins al 1986.

Lluch va estar protagonista al PSC davant la Llei Orgànica d'Harmonització del Procés Autonòmic, més coneguda com a LOAPA. Va ser una llei orgànica aprovada per les Corts Generals l'any 1982. Va sorgir després del Cop d'estat del 23 de febrer. La llei preveia que la transferència de competències es realitzés progressivament segons la capacitat de cada comunitat autònoma fins a arribar a equiparar-les totes. Ernest Lluch va estar protagonista després de no presentar les esmenes del PSC a la LOAPA, deixant així que socialisme català no quedes en bona posició davant l'opinió pública.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 recordad 6 y 7 de septiembre , Secesionismo es fascismo , 25/07/2021 - 18:28

Y para conmemorarlo TV3, la seva, traerá de nuevo a Otegui, el más mejor amiguito de los secesionistas, y lo recibirá como todo etarra merece ser recibido, sin reparar en gastos