Publicitat
Societat · 13 de Maig de 2021. 16:52h.

Reivindiquen els Països Català a l’Aragó

Alcaldes mostren el seu malestar per diferents pintades indepes

Reivindiquen els Països Català a l’Aragó

Una de les pintades (foto: La Comarca)

Diverses localitats del Baix Aragó denuncien l'aparició de pintades independentistes en mobiliari urbà com parets i senyals, segons informa el diari La Comarca. Els missatges s'haurien escrit a partir de diumenge, coincidint amb la fi de l'estat d'alarma i la llibertat de circulació entre comunitats autònomes.

A Aguaviva s'ha pintat el senyal del Baix Aragó col·locat a la carretera en direcció Morella, just al límit provincial amb Castelló, entre el terme municipal de la localitat i Zorita del Maestrazgo. S'ha ratllat el nom de la comarca i s'ha escrit a sobre 'El Matarranya Països Catalans' acompanyat de l'estelada.

L'alcalde de la localitat, Aitor Clemente (Ganar Aguaviva), condemna el que ha passat: "Cadascú és molt lliure de tenir qualsevol ideologia política i de expressar-la en llibertat però sempre que no atempti contra el patrimoni de tots".

A Belmonte de San José també va aparèixer dilluns a la tarda una pintada independentista en un mur privat que hi ha a l'entrada de la població. Pot llegir-se 'utilitza la llengua' al costat de la signatura de Jovent Republicà, organització juvenil d’ERC. El consistori va donar part a la Guàrdia Civil per si apareixien més pintades en altres localitats veïnes.

"Aquests actes vandàlics no són del gust de ningú i no tenen cap sentit fer-los en una població que mai s'ha caracteritzat per tenir cap tipus de problemes. No compartim aquestes accions i són totalment censurables", ha valorat l'alcalde del municipi, Alberto Bayod (PSOE).

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#18 bejota, bcn, 14/05/2021 - 21:19

"El vot de Lleida val gairebé dues vegades i mitja que a Santa Coloma de Gramenet"N.B. TENÉIS UN 26% DEL CENSO (UNA PERSONA UN VOTO)EN LAS "PLEBISCITARIAS" DEL 14-F..
LOS ANEXIONISTAS DE LA FRANJA DEBERIAN REUNIFICAR EL ROSELLON QUE MOSSEN PAU CLARIS PERDIO EN VEZ DE REANEXIONARSE OTROS TERRITORIOS.

#17 Patumeiro, Sant Patumet, 14/05/2021 - 14:13

A q no tienen webs de hacerlo en plenas fiestas del pueblo? Acaban todos en el Matarraña, haciendo circo subacuatico.

#15 Vigatano, Vic, 14/05/2021 - 08:49

Si les pillan en el acto que les den una buenas galletas

#14 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/05/2021 - 22:34

Sabeu que son els tan cacareados Paisus Catalans ?

Doncs el mapa del temps de TV3 i res mes. Ni mas ni menos. Una camama interesada com els coloms folladors de La Biblia i els marsianus de Roswell.

Per molt surrealista que sembli hi ha molta gent que viu i a cos de rei de coses aixi

#13 Ojotuerto, Calafell.TAB, 13/05/2021 - 22:00

Todo nacionalismo decadente es expansionista, por ejemplo el marroquí, espejo do de se miran los emires y sultanes catalanes. Marruecos tiene mapas que llegan más abajo de Mauritania. El nacionalismo cutre catalán es normal que huya hacia adelante e intente frenar la pujanza de zonas colindantes. Si catalunya es decadente, su lengua también?