Publicitat
Societat · 6 de Gener de 2012. 17:15h.

Relacionen la Fundació Príncep de Girona amb el cas Urdangarin

Solidaritat denuncia que empreses vinculades a l'entitat "van fer grans donacions" al gendre del rei Joan Carles I

Relacionen la Fundació Príncep de Girona amb el cas Urdangarin

Strubell, en una imatge d'arxiu

Solidaritat ha denunciat  aquest divendres que empreses vinculades a la Fundació Príncep de Girona "van fer grans donacions a Urdangarin". La formació, mitjançant el seu diputat Toni Strubell, ha demanat "que aquesta fundació que té la finalitat de millorar la imatge de la monarquia espanyola a Catalunya, aclareixi exactament la naturalesa de la seva relació amb aquestes entitats". 

També demana "el per què de les aportacions que va rebre l’entramat empresarial dirigit per Urdangarin". Segons s’ha pogut saber de la documentació feta pública, empreses vinculades a la Fundació Príncep de Girona van fer grans donacions a Urdangarin: Telefónica va aportar-hi 703.852 €, Abertis 116.000 €, Repsol 237.800 €, Gas Natural 41.760 €, el BBVA 502.021 €, i els cellers Miguel Torres 41.760 €, entre d'altres.
 
Strubell ha afirmat que "la societat catalana hauria de saber les raons que hi ha darrera de la 'generositat' mostrada per aquestes empreses de la Fundació Príncep de Girona envers Urdangarin".

També ha recordat que Solidaritat va negar-se a assistir a la presentació de la Fundació que es va fer el passat mes de desembre a la Sala Oval del MNAC i que "ja havia reiterat a les institucions catalanes que no atorguessin a la Fundació Príncep de Girona cap subvenció pública i les instava a no formar part dels òrgans d’aquesta Fundació". 

"Tenint en compte -ha afegit-  que un membre destacat de la família reial està sent investigat per la Fiscalia Anticorrupció per presumpta apropiació indeguda de diners públics i altres presumptes delictes".

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#21 andr, Vigo, 08/01/2012 - 13:38

¿Relacionan? Lo único que hay en la noticia es la denuncia de un diputado de Solidaritat mezclando las churras y las merinas porque entonces habría que empurar a toda fundación que reciba dinero de esas empresas ¿no?

Sensacionalismo puro y duro.

#20 Marques d'ESADE, Pedralbes i Sant Cugat. , 07/01/2012 - 09:53

Hay que ver, que cosas. El Principe de Girona seria un titulo apropiado para el Duque se emPalma. Solo modificando los estatutos podria convertirse en Principe de Chirona y, yendo mas allà, en Rey del Trullo y Master en MBA (Malabares boniateros con los aduladores) como el que cursó en la School.

#19 Laia, Palafrugell, 07/01/2012 - 09:28

Sí, però és Strubell, que ha dit això, i no López Tena, que té l'exclusiva de posar pels núvols la sra Llanos de Luna, Pedro J i Albert Rivera, com ens informa només aquest diari.

#18 Don Severiano, Madridz, 07/01/2012 - 05:29

Estos independentistas tienen todos una cara de malas uvas... De "pones agres".

Esos mismos ojos negros de Carretero. Y esa risita tonta con aires de superioridad: al estilo Otegui.

Pongamos a esta gente en su verdadero lugar...

#17 Angela , Mataró, 07/01/2012 - 00:42

Adam Alonso es un gran abogado. Seguro que daría una opinión rigurosa al respecto