Publicitat
Societat · 2 de Setembre de 2020. 17:02h.

Religió islàmica a escoles públiques

La Generalitat implanta un pla pilot per a l'ensenyament de la matèria al curs 2020-2021

Religió islàmica a escoles públiques

Musulmans resant a Badalona, en una imatge d'arxiu

La Conselleria d'Educació de la Generalitat ha creat un pla pilot per impartir l'assignatura de religió islàmica en centres educatius públics durant el curs 2020-2021, tal com ha publicat aquest dimecres a forma de resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El pla pilot preveu que s'imparteixi "preferentment" en el primer curs de Primària i en el primer curs d'ESO en escoles de Barcelona, Tarragona, el Baix Llobregat i Girona.

"El pla pilot preveu que la matèria Religió Islàmica s'imparteixi preferentment en el primer curs de l'educació primària i a primer de l'ESO. Un cop atesa aquesta preferència, si el professorat que imparteix la matèria Religió Islàmica té horari disponible, es podrà impartir en altres cursos, començant pels més baixos fins a esgotar l'horari lectiu d'aquest professorat" s'estableix en la resolució publicada al DOGC.

El Departament que dirigeix Josep Bargalló considera que "el fet religiós és consubstancial a la persona i té una gran transcendència en la societat" i al·lega que els "dos grans reptes que cal afrontar des de la gestió pública del fet religiós és la garantia dels drets de llibertat religiosa i el manteniment de la cohesió social".

"La gestió de la diversitat als centres educatius esdevé una oportunitat d'assolir les competències centrades a conviure i habitar el món, des del respecte, la reflexió crítica i el reconeixement de la diversitat religiosa, de pensament i consciència" argumenten.

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#46 Luis Arias, Barbera del Valles, 05/09/2020 - 03:00

l’escola pública te de ser de tots i totes. Per tal d'assegurar això, la religió no te de tenir cabuda a l'escola. Ni islam, ni cristianisme, ni testigos. Jo sòc ateu. Per que tenen d'anar els meus impostos a pagar religións, mentides i enganys. Qui vulgui religió, que s'apunti al club religiós i que s'ho pagui de la seva butxaca. Com al

#45 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 05/09/2020 - 01:58

"Javier Pérez Andújar @sanadrianfever 16 h

Muy a favor de implementar clases de religión de todo tipo en las escuelas. Pero que las den los de Charlie Hebdo."

Aixo si que es innovacio de debo. Molt a favor. Fins i tot jo mateix hem faria religios.

#44 Murciano, Caravaca, 03/09/2020 - 19:12

Después de haber hundido la educación pública convirtiéndola en una red de madrasas catalanistas, ahora los nacionalistas van a ponerle el clavo en el ataud añadiendo una asignatura tan útil, moderna y necesaria como la enseñanza del Islam.
Para mear y no echar gota, oigan.

#43 Yomisma, Deporaqui, 03/09/2020 - 16:59

El islam no es solo una religion sino tambien normas, una forma de organizar la sociedad. El Coran tienemuchos mas versiculos sobre intolerancia hacia otras religiones que sobre tolerancia, y estos pocos versiculos estan todos anulados por el verso de la espada, o sea que va a ver menos integracion y mas violencia hacia nosotros con el tiempo.

#42 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 03/09/2020 - 15:13

Y en las clases de educación sexual enseñarán esa práctica tan bonita y edificante de la ablación tan del gusto del islam?