Publicitat
Societat · 25 de Gener de 2016. 12:14h.

Relleu al tribunal que podria jutjar Mas

Tres candidats es disputen la presidència del TSJC

Relleu al tribunal que podria jutjar Mas

L'actual president i un dels candidats, Miguel Ángel Gimeno

El Ple del Consell General del Poder Judicial votarà el proper dijous 28 la proposta del seu president, Carlos Lesmes, per a la renovació anual de tres dels seus quatre comissions legals -la Permanent, la d'Afers Econòmics i la de Igualtat-, tal com preveu la Llei orgànica del poder judicial.

De la mateixa manera, el ple de l'òrgan de govern dels jutges també elegirà al president de la Sala Cinquena del Tribunal Suprem i als de cinc Tribunals Superiors de Justícia, entre ells el de Catalunya.

Per al lloc opten el president de la Secció Vuitena de l'Audiència Provincial de Barcelona, Jesús María Barrientos Pacho, considerat conservador. També l'actual president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno Jubero, de caire progresista. També és conservador el candidat que presideix de l'Audiència Provincial de Girona, Fernando Lacaba Sánchez, tot i que tindria menys opcions de ser l'escollit.

El futur president del TSJC s'encarregaria del procés judicial pel procés participatiu del 9-N en què està imputat l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'ex vicepresidenta Joana Ortega i la diputada Irene Rigau.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat