Publicitat
Societat · 15 de Novembre de 2021. 21:03h.

Renfe crea una unitat contra els grafitis

Destinarà 1,5 milions per equips de neteja

Renfe crea una unitat contra els grafitis

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha presentat el nou servei d’eliminació de grafits externs en trens de Rodalies de Catalunya que començarà a treballar en els propers dies. “Es tracta d’una iniciativa nova que no està implantada en cap altre àmbit geogràfic on opera la companyia”, destaquen.
 
La finalitat d’aquesta contractació, que es perllongarà durant 15 mesos i té un import d’adjudicació d’1,57 milions d’euros, és eliminar la totalitat de les pintades en vehicles, en punts fora dels tallers de neteja habituals.

D’aquesta manera, els equips de neteja es desplaçaran al lloc de la incidència “per procedir a realitzar la seva tasca, retirant posteriorment els residus que s’hi generin per deixar l’espai completament net, garantint totes les mesures de respecte mediambiental”.
 
Aquestes brigades mòbils permetran “agilitzar les actuacions de neteja i reduir el temps en el qual el material vandalitzat no pugui prestar el servei previst als ciutadans”.
 
A més, Taboas ha detallat el reforç de de Renfe les seves actuacions en manteniment i reparació del material mòbil, Renfe ha licitat el servei de vinilat exterior de la imatge corporativa en una trentena de trens de Rodalies i de Mitjana Distància.
 
L’import de licitació del contracte és de 847.000 euros i hi inclou actuacions en la millora de l’exterior de 30 unitats (de la sèries 447, 465 i 450). La prestació del servei es durà a terme a les bases de manteniment de Renfe de Sant Andreu Comtal, Cornellà, Vilanova i la Geltrú, Montcada i Mataró

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 pepe, andorra, 16/11/2021 - 12:23

esto no se acabara mientras haya una empresa q limpia los trenes. Cuando a las personas q hay detrás del Estado, le interesa parar algo de alguna manera, lo hace de forma rápida y eficiente, si esto no lo arreglan es pq alguien se lleva un pastizal.

#4 pasaba por aqui, Santa Coloma de Gramenet, 16/11/2021 - 10:46

Els trens seràn sempre nostres!!!

#3 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/11/2021 - 22:55

SI se pusiese la misma energía en multar con miles de euros las pintadas, los supuestos artistas se le envainaban rápido. Pero no, a alguien le interesa que se caguen en las paredes de los trenes,

#3.1 pepe, andorra, 16/11/2021 - 12:24

follow the money.....

#2 J.F. Sebastian, Tyrell Corporation, 15/11/2021 - 22:34

Magnífic! Ja era hora que s'acabés concretant una iniciativa com aquesta. Aquestes immundícies en forma de pintades NO són cap forma d'expressió artística, NO tenen cap valor estètic i tenen un impacte visual fastigós. Cal ser implacable amb tots els vàndals que enlletgeixen i deformen els béns públics. Ara cal netejar també façanes i per

#1 Marc de Vich, Vich, 15/11/2021 - 21:38

Y si en vez de pagar, antes se averigua quien fomenta las pintadas. 1) quienes son 2) quien paga la pintura 3) porque sólo pasa en Cataluña 4) quien se ceba, literal en Renfe 5) porque hay multitud de líneas de buses, que colapsan y contaminan en recorridos paralelos 6) porque Martorell y Montcada impiden el desarrollo del ferrocarril, ¿respuestas?