Publicitat
Societat · 31 de Juliol de 2012. 13:58h.

Renfe inverteix més a Madrid que a Barcelona

Més de 80 quilòmetres, 17 de túnels i 20 noves estacions a la capital de l'Estat

Renfe inverteix més a Madrid que a Barcelona

Estació de l'Hospitalet de l'Infant, un tram de via única

Les inversions de l'Estat a Rodalies de Madrid són superiors a les de Barcelona, segons una "Anàlisi de la situació de la xarxa de Rodalies de Catalunya" elaborat per la Generalitat. Madrid ha vist com en els darrers vint anys s'han construït 84 quilòmetres nous -cap a Barcelona-, 17 de nous túnels -tampoc cap a Barcelona- i 20 noves estacions -només cinc a Catalunya-

A més, dels 467 kilòmetres d'infraestructura ferroviària, 97 són encara de via única: les línies Arenys-Maçanet i Montcada-Vic a la qual caldria afegir la de l'Hospitalet de l'Infant fins a Castelló, encara que no és de Rodalies.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha comparegut en roda de premsa després del Consell Executiu per explicar, en aquest sentit, el full de ruta per assolir "el traspàs complet" arran del decret de liberalització del Govern espanyol

Recoder ha destacat  que en els últims anys (1992-2008) "no s'ha construït cap línia nova ni tan sols s'ha fet cap mena de desdoblament". "Tenim la infraestructura al límit de la seva capacitat amb una incidència al dia de mitjana", ha afegit.

En aquest període, en efecte, s'han construït cinc noves estacions però cap nova línia, cap desdoblament i cap nou intercanviador com tampoc en el període 2008-2012 on s'ha construït només una nova estació (La Sagrera-Meridiana) i només s'han desdoblat tres quilòmetres del tram Santa Perpètua de Mogoda-Mollet.

L'informe de la Generalitat també destaca que "els trens segueixen tenint una sobreocupació que penalitza la qualitat del servei" perquè, a l'hora punta, hi ha dempeus "dos viatgers per metre quadrat".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#17 Cartanya, bcn, 01/08/2012 - 19:06

Serà nou o serà vell, però això o sap tothom, menys el Marhuendas, i els que ens diuen que no mirem tan que fan a Madrid, i mirem mes el que fem aquí, però si aquí no podem fer res!!!!. Be desgraciadament si que podem fer, i es morir en algunes de les carreteres nacional, que no ens volen desdo

#16 llibre, el masnou, 01/08/2012 - 18:29

òstia quin descubriment.....!!!!

#15 Andreu, Tarragona, 01/08/2012 - 17:10

Aixo pels espanyolistes que defensen que la recentralitzacio es la solucio. Potser per altres autonomies si que ho es pero pel cas dels catalans es evident que no.

#14 Genis, osona, 01/08/2012 - 11:35

Esto ya se sabia de hace años.
No es ninguna novedad. Solo los mas españolistas, que por cierto son pocos, defienden esto.

Toca independencia, es imparable el clamor

#13 Emeteria, Barcelona, 01/08/2012 - 07:38

Que yo sepa (el tema ha sido objeto de información pública), hace tiempo está proyectado un NUEVO trazado ferroviario norte-sur que dejará fuera de servicio muchas de estas viejas estaciones. Se supone que por eso no se hacen obras ni puestas al día de estaciones que "trasladarán". Seriedad.