Societat · 17 de Gener de 2013. 15:38h.

Reobren la causa contra els germans Carulla

L'Audiència de Barcelona estima que el "sobreseïment" del cas per presumpte frau fiscal "és precipitat"

Reobren la causa contra els germans Carulla

Mariona Carulla, presidenta del Palau de la Música

L’Audiència de Barcelona ha reobert la causa contra els germans Carulla per presumpte delicte de frau fiscal després d'acceptar el recurs presentat pel Ministeri Fiscal i l'Advocat de l'Estat. En la interlocutòria es posa de manifest que la sala ha acordat la revocació del "interlocutòria dictada pel Jutjat d'Instrucció número 4 de Barcelona en data de 22 d'octubre de 2012, que acordava el sobreseïment lliure de causa".

El raonament jurídic que dóna és que el "sobreseïment" del cas "és precipitat i l'instructor assumeix una competència d'enjudiciament que no li correspon"."De les actuacions es desprenen indicis de la comissió per part dels imputats d'un delicte contra la hisenda pública, i això té la seva base en els informes de l'Agència tributària", afegeix.

El jutge va arxivar el passat 22 d'octubre la causa oberta per presumpte frau fiscal contra els sis germans de la família Carulla, propietaris del grup Agrolimen, al qual pertany Gallina Blanca. La investigació es va obrir després que un informe de l'Agència Tributària va publicar que els Carulla havien defraudat entre 400.000 euros i un milió.

El titular del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona, Josep Maria Miquel Porres, va al·legar que aquestes operacions financeres no van comportar beneficis per als imputats, de manera que tampoc no estaven obligats a pagar-ne l'IRPF.

Així mateix, va dir que els 61 milions d'euros de la principal operació investigada van servir per fer una ampliació de capital d'Agroalimen i es van destinar posteriorment a reduir crèdits o saldos negatius dels comptes de la companyia.

Aquesta operació va estar controlada "per les autoritats fiscals holandeses", afegeix el jutge, que va retreure a l'Agència Tributària que portés la família Carulla a la justícia abans de demanar un procediment d'inspecció.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 spanish, Madrid, 18/01/2013 - 13:47

Carulla foram parte d ela burguesia catalana que se enriquecio con Franco.....o sea que menso lobos..el fundador era un estraperlista...de ahi nacio la fortuna.......si ha defraudado que pague

#3 ramon, barcelona-c, 18/01/2013 - 11:52

Forma part del plá de España per ofegar fins la mort Catalunya , com la deslocalització de empreses com Ausonia per part de P

#3.1 spanish, Madrid, 18/01/2013 - 13:46

Ramon Ausonia es una empresa del Grup Procter and Gamble, nada que ver con España ni el PP. se van porque ni dios va a invertir en un sitio donde contiuaamente se esta cuestionando todo.....que esa es la forma de vida de CIu...el dinero siempre tienen miedo.....o sea que descansa...y CObega ?

#2 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 17/01/2013 - 23:42

Sr. Carulla. Aquest és el preu que ens fan pagar per ser catalans. Com que Catalunya camina cap el seu destí, ara ataquen catalans dignes de ser-ho. Si ho veiés el seu pare (q.e.p.d.), Sr. Lluís Carulla Canals, que tan va fer per Catalunya, no s´ho creuria. Us desitjo sort. Cap a la independència!.

#2.1 Manolo, Barcelona, 18/01/2013 - 13:55

No te enteras Jordi. Al margen de las balanzas fiscales con España, que han de cambiar de todas-todas Lo que no es de recibo es saltarse la ley para no pagar más impuestos
Quien lo hace, lo hará con España o sin ella y yo diría más aún en este caso
Impuestos que no pagan, impuestos que pagamos todos

#2.2 Gerard, Barna, 18/01/2013 - 18:10

No puc jutjar si realment existeix o no el delicte, Manolo (tot i tenir la sensació q si haguessin pogut ja l'haguessin trobat). El problema rau en que des del moment en que el govern concedeix indults i amnisties fiscals a tort i a dret (per no parlar del famós tresorer) perd tota legitimitat.

#1 JdB, La Selva.GI, 17/01/2013 - 20:15

L'imperi d'unió i Lleida contra les cordes. Tan de menjar titoles espanyoles i ara mira no ha servit per a res. Si feu alguna declaració segurament anirà a parar tot plegat al calaix de l'oblid, fins que calgui un altre cop.