L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una exposició fotogràfica sobre el llegat anarquista a Barcelona durant la Guerra Civil, repleta d'imatges propagandístiques de la CNT-FAI amb missatges polítics llibertaris sobre la "revolució social" per tal "d'expandir el nou imaginari de la revolució social en el context del combat contra el feixisme" durant aquell període bèl·lic.
La mostra s'ha exposat a l'exterior de l'edifici de Foment Nacional del Treball, a la Via Laietana, que va ser la seu de la CNT-FAI després que aquest sindicat ocupés l'edifici de l'organització patronal catalana el 23 de juliol del 1936.
La CNT va ocupar el Foment Nacional del Treball i l'edifici contigu (propietat de Francesc Cambó qui, refugiat a París, va donar suport a la rebel·lió militar franquista), i es va convertir en la seu del Comitè Regional del sindicat, coneguda com la Casa CNT-FAI.
La mostra, que exposa imatges propagandístiques de l'organització, evita reflectir cap dels episodis de violència revolucionària que van dur a terme les milícies de partits i sindicats anarcosindicalistes des del juliol del 1936 fins al maig del 1937 a Barcelona i Catalunya.
Durant aquell període patrulles de control dirigides per la CNT-FAI van cometre centenars d'assassinats per motius polítics, econòmics o religiosos. Monges, capellans i terratinents així com cristians practicants van ser víctimes d'aquestes milícies. També es van produir multitud de confiscacions i destrosses a esglésies i a cases particulars durant l'època que mostren les imatges de l'exposició.
L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i l'Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ), que depenen de l'Ajuntament de Barcelona, van presentar el novembre de 2019 la mostra, que s'ha prorrogat fins al proper fins al 18 d'octubre de 2020.
L'exposició és un recorregut pel fons fotogràfic de l'Oficina de Información y Propaganda que la CNT-FAI va crear a Barcelona durant la Guerra Civil per tal d'estendre el seu imaginari de la "revolució social en el context del combat contra el feixisme".
Les fotografies mostren els primers dies de la revolució social a Barcelona, l'activitat dels milicians, els diversos fronts de guerra, la vida quotidiana a la rereguarda, les manifestacions, mítings i reportatges de les col·lectivitzacions, tant a la ciutat com al camp.
El fons està format per imatges que l'Oficina d'Informació i Propaganda de la CNT-FAI va encarregar amb l'objectiu de documentar i difondre la revolució social que va esclatar a Barcelona durant la Guerra Civil. La major part de fotografies es troben a la seu de l'Institut Internacional d'Història Social d'Amsterdam (IISG), entitat encarregada de salvaguardar la memòria de l'organització anarco-sindicalista, i a l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona se'n conserva una petita part.