Publicitat
Societat · 3 de Març de 2020. 22:09h.

Revés europeu a Junqueras

La justícia europea desestima la petició per ocupar el seu escó a l'Europarlament

Revés europeu a Junqueras

Oriol Junqueras al Tribunal Suprem

El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha desestimat aquest dimarts el recurs del líder d'ERC, Oriol Junqueras contra la decisió de Parlament Europeu de retirar-li l'acta d'eurodiputat, segons ha informat el Tribunal en un comunicat. El TGUE ha desestimat a l'escrit totes les mesures cautelars sol·licitades pel dirigent independentista condemnat a 13 anys de presó pel Tribunal Suprem pels fets del procés.

El TGUE considera inadmissible la petició de suspensió de la decisió de Parlament Europeu i desestima la petició perquè s'adoptessin "totes les mesures necessàries per protegir i fer efectius els seus privilegis i immunitats, així com el seu dret fonamental a exercir plenament la seva condició de membre del Parlament Europeu".

"El jutge de la Unió Europea no pot substituir el Parlament Europeu per adoptar en el seu lloc decisions en matèria d'execució d'una sentència que anul·la un acte d'aquesta institució" argumenta el magistrat.

El Tribunal també estableix que "el jutge de mesures provisionals no pot dirigir ordres a entitats que no siguin part en el litigi, com les autoritats espanyoles en aquest cas", per la qual cosa considera que la sol·licitud en la qual demanava que s'ordenés a les autoritats espanyoles alliberar-lo per a exercir d'eurodiputat és inadmissible.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Rosa, Barna, 04/03/2020 - 06:43

????????????????????????????????

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 03/03/2020 - 23:12

El cielo puede esperar