Publicitat
Societat · 17 de Novembre de 2016. 09:49h.

Revolta 'pacífica' en un CIE

"Óscar gairebé perd l'ull"

Revolta 'pacífica' en un CIE

Trau al cap d'un dels agents del CIE i les varetes que van utilitzar els interns (Foto: UFPOL)

Nou funcionaris del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la pedania murciana de Sangonera la Verde van resultar ferits durant el motí d'interns que es va saldar amb la fugida d'una dotzena de imigrantes. Els funcionaris relaten, segons ha sabut e-notícies, que "ens van agafar a la porta d'un dels salons i van començar a tirar-nos les varetes de l'aire condicionat afilades".

També expliquen les ferides d'alguns dels agents: "Óscar gairebé perd un ull, Frias, el cap obert; Josele, també el cap obert; i jo al canell". "No estem greus, només ens han donat alguns punts de sutura", afegeixen. Els treballadors del CIE de Sangonera la Verde celebren que "encara sort que no ha passat res més" i manifesten que "els hem pogut reduir".

Els sindicats policials SUP, CEP, UFP i ASP denuncien que "no hi ha cap protocol d'actuació" i es pregunten "si cal que un Policia Nacional mori en un altre motí per donar solució a aquesta problemàtica, ja que o els edificis que s'utilitzen com CIE no reuneixen els requisits per a garantir la seguretat als treballadors i funcionaris policials, o són els 'comandaments policials', amb els responsables polítics els qui amb la seva presa de decisions estan donant lloc al fet que fets com els descrits s'estiguin produint".

També critiquen en un comunicat que els responsables policials que van per comprovar els successos, pel que sembla l'únic que els importava era conèixer com havien saltat la tanca els interns i s'havien donat a la fuga, no com estan els policies ferits greus".

Finalment, lamenten que "no tenim constància que per les lesions i danys ocasionats en els motins de Sangonera a Múrcia els passats dies 6 i 31 d'octubre de 2016, s'hagin realitzat diligències policials per determinar les responsabilitats penals dels interns, ni que els jutges hagin investigat els fets" .

foto.jpg

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jondi, Barna, 17/11/2016 - 12:27

Y después nos venden que no son delincuentes , sin generalizar ,los que han protagonizado estos altercados organizados no se merecen estar en las calles de nuestras ciudades, pero claro si ni en sus países de origen los quieren que podemos esperar