Publicitat
Societat · 14 de Juny de 2018. 12:45h.

Revolta 'pija' a la Cerdanya

Contra l'ampliació de l'aeròdrom

Revolta 'pija' a la Cerdanya

Jaume-Alonso Cuevillas, entre els signants

Un grup d'estiuejants de la Cerdanya han publicat un manifest a La Vanguardia que ocupa una plana sencera on critiquen el projecte de l'aeròdrom i demanen a la Generalitat que es modifiqui. En aquest sentit, argumenten que "posa en seriós perill aquest espai natural protegit".

"El nou projecte es pretén tirar endavant, una altra vegada, sense tenir en compte cap anàlisi fiable de l'estat mediambiental actual de la vall", adverteixen. "L’impacte acústic actual de l’aeròdrom està en el límit legal per àrees rurals habitades i que qualsevol augment del nombre d’operacions, del tipus que siguin, ja superaria aquests límit", asseguren.

"No s’entén ni es justifica de cap manera que l’Administració torni a impulsar una nova versió del PDAUC que demostra un total i absolut desinterès mediambiental. No hi ha cap interès que pugui sobreposar-se a la preservació dels valors de la vall. Aquest hauria de ser l’objectiu de les Administracions. No hi ha cap argument econòmic que pugui justificar una agressió ambiental i urbanística com la que es pretén", consideren.

"La Cerdanya s’ha desenvolupat seguint un model econòmic equilibrat, en el que el turisme familiar de qualitat, que va a La Cerdanya a gaudir dels seus valors naturals, s’integra perfectament amb el comerç, amb la petita indústria local i amb l’activitat agropecuària de la zona. L’ampliació d’una infraestructura tan invasiva i contaminant com la de l'aeròdrom contradiu frontalment aquest model, i no aporta cap benefici que justifiqui aquesta contradicció", denuncien.

"S’imposa doncs que qualsevol nova versió del PDUAC hagi de limitar-se, com a molt, a mantenir estrictament les instal·lacions, i que les activitats actuals tinguin un impacte reduït; cal establir els límits i programar controls rigorosos, determinant d’una vegada per sempre que l’aeròdrom no serà motor de cap transformació urbanística del Pla de la Cerdanya, i no tindrà, ni ara ni mai, cap altre desenvolupament posterior", sentencien.

Entre els signants, hi ha entre d'altres Jaume Cuevillas -advocat de Puigdemont- ; els periodistes Helena García Melero, Jordi Basté, Ferran Monegal, Júlia Otero, Ramon Pellicer i Toni Clapés; el president del Barça Josep Maria Bartomeu; el futbolista Gerard Piqué i la seva mare, la metgessa Montserrat Bernabéu; l'advocat Albert Faus; l'escriptor Javier Marías; els esportistes Kilian Jornet i Araceli Segarra; o el cineasta Albert Solé.63264-mani.jpg

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 Aneu a la Mer...d.. Pijos indepes de caseta a la Cerdanya, Merdix, 05/06/2019 - 00:14

Aneu a cagar, indepes riquets, i nens pijos de papas riquets, indepes. Sou la purria

#13 URUS, SEGLE XXI, URUS, 23/06/2018 - 19:27

La oposició no es del territori, si no fonamentalment dels estiuejants i de les persones que venen a passar alguns caps de setmana. Mireu si no com gairabé tots el firmants son de Barcelona i de fora de la Cerdanya. A la Cerdanya tenim dret a tenir instal·lacions modernes. L'aeroport es fantàstic i s'ha de mantenir actualizat.

#12 DAS 2000, DAS, 17/06/2018 - 09:45

La majoria del firmants son de Barcelona i voltants. El que pretenen es que no hi hagi res que els disturbi el seu descans "snob" de cap de setmana. Deixin ja de decidir per nosaltres i permetins tenir intal·lacions del segle XXI per afrontar el futur amb il·lusió i esperança per un desenvolupament sostenible i de qualitat

#11 Maria Padilla , barcelona, 14/06/2018 - 17:50

Parlar d'urbanisme de qualitat i no se què de natural a la Cerdanya és o cínic o imbècil: fins les poques vaques que hi queden són tan postisses com llurs xalets i apartaments.
Com són molt ambientalistes aquests signants, suposo que ara en lloc d'anar en avió o tot terreny es desplaçaran en ase i recolliran les cagarades per adobar els testo

#11.1 De poble, Alp, 15/06/2018 - 21:13

I em podeu dir de què serviria i un aeroport a la Cerdanya si la gran majoria dels aeroports d’aquest país no serveixen per a res! No va de pijos, això va de llençar diners dels contribuents per infraestructures que no serveixen per a ress!! O es que a part dels pijos que venen encara haurem d’aguantar els que vindran en avió x comprar aAndor

#10 un musclu, bcn, 14/06/2018 - 16:49

... hi ha entre d'altres Jaume Cuevillas -advocat de Puigdemont- ; els periodistes Helena García Melero, Jordi Basté, Ferran Monegal, Júlia Otero, Ramon Pellicer i Toni Clapés; el president del Barça Josep Maria Bartomeu; Gerard Piqué i la seva mare, la metgessa Montserrat Bernabéu; l'advocat Albert Faus; l'escriptor Javier Marías;... Vaya tr

#10.1 Urus segle XXI, Urus, 23/06/2018 - 19:39

Si, todos estos nombres que dices serán muy populares, pero no hay ni uno de la Cerdanya. Todos son veraneantes. No quieren nada que les moleste . Que se metan en sus asuntos y dejen a los de la Cerdanya en paz. Si no les gusta que no vengan, que estaremos más tranquilos, pero que nos dejen tener el aeropuerto que merecemos, moderno y de calidad.