Societat · 22 de Desembre de 2021. 20:14h.

Ribó deixa de ser Síndic després de disset anys al càrrec

ERC, Junts i PSC acorden que Esther Giménez-Salinas el substitueixi

Ribó deixa de ser Síndic després de disset anys al càrrec

ERC, Junts i el PSC han arribat a un acord per a la renovació de la Sindicatura de Greuges, fet que provocarà la sortida de Rafael Ribó després de 17 anys en un càrrec al qual va accedir el 2004. La substituta de Ribó serà la professora de dret penal i ex rectora de la Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas.

Ribó, el passat mes de juliol va assegurar en comissió parlamentària que “no tinc cap intenció de batre rècords d’estada en el càrrec”. “Informaria als que parlen d’anomalies que hi ha gent que s’està molts més anys a sistemes de defensors d’Espanya, molts més anys”, va assegurar.

“Res més lluny de la meva intenció que batre el rècord, però és que depèn de vostès”, va dir als diputats. “Els Principis de Venècia diuen que cap responsable abandonarà el càrrec mentre que l’òrgan que l’ha escollit no el substitueixi. A molts sistemes no democràtics una forma de que no hi hagi control del defensor és apretar-lo perquè plegui”, va afegir.

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#38 I a sobre un garrepa, Barna, 25/12/2021 - 10:23

Encara duu el polo del temps del Duo Dinàmico que li cau com un llamp-

#37 Laughter, L'H - España, 24/12/2021 - 20:18

Ya era hora de que se fuera este defensor de la mitad del pueblo catalán, porque para la otra mitad era simplemente una pata más del entramado lazi.

#35 Pep Soler, Olot, 24/12/2021 - 08:55

Corrupto lameculos. Un tipo repugnante.

#34 Perales, Chez Titole, 23/12/2021 - 19:23

- Y quien es el?
- a qué dedica el tiempo libreeee?
Doncs ara estará ocuipat, de tocar-se el pebrots al despatx. a tocar-se la faba a caseta.

#33 JOSEP PAGES EL AVI DE CARDEDEU, ADEU PER SEMPRE RIBO ., 23/12/2021 - 19:23

RAFAEL RIBÓ .. " BON VENT I BARCA NOVA " Quina ALEGRIA SE VALLA YA , con diria aquel JA TOCAVA .. No se a comportado muy bien con sus trabajadores a su cargo , hubo protestas he Tiene una ventaja ara podra pedir la Jubilacion que sera muy buena cobrara bastante . Por fin a un hombre le sustitulle una mujer siempre ponian hombres .