Societat · 25 d'Abril de 2012. 20:25h.

Ribó es queda amb un pam de nas

Interior li va vetar l'accés al CIE de la Zona Franca, però en canvi hi convida la premsa

Ribó es queda amb un pam de nas

Ribó, amb part del seu equip, a l'entrada del CIE de Zona Franca

El ministre d'Interior, Jorge Fernández, visitarà el dia 30 d'abril el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de Zona Franca. Els periodistes podran acompanyar el ministre durant el seu recorregut per les instal·lacions del CIE.

Es dóna la circumstància que la delegada del Govern a Barcelona, María de los Llanos de Luna, i la Comissaria General d'Estrangeria, van impedir l'entrada del Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

En efecte, Ribó va veure denegada la seva entrada el passat dia 17, després d'haver obert tres actuacions d'ofici: dues amb motiu de la mort de dos interns, i una tercera arran de la vaga de fam d'un grup d'interns. El Síndic de Greuges va al·legar que la visita havia estat prèviament anunciada a De Luna.

D'altra banda, Ribó s'ha adreçat al ministre de l'Interior perquè reconsideri l'ordre d'expulsió de dues persones internades al CIE amb fills nascuts a Catalunya. El Síndic de Greuges ha apel·lat "a la situació d'arrelament i l'interès superior del menor".

Ribó ha recordat que "hi ha una ordre d'expulsió, malgrat que en tots dos casos tenen fills nascuts a Catalunya que són menors d'edat (6 i 12 anys respectivament)".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 angel, cardedeu, 28/04/2012 - 22:44

Nomès faltaba dir "tururú"

#6 perejoan, bcn, 26/04/2012 - 05:46

Exemple de servei públic que no serveix per res, i que ens costa uns 8 milions d´euros, el Ribo s´emporta 124.000 euros. Ciu suprimiu el Sindic i no retalleu el sou el 20 % als interins. Ja esta el Defensor del pueblo, que també el paguem, no? I si algun dia la cosa millora que torni el sindic

#5 Sinforiano, Barna, 26/04/2012 - 04:02

Las dependencias pertecen al gobierno central y ya hay defensor de pueblo de todos los epañoles. El Sindic de Greuges es una mamandurria mas que se han inventado aqui duplicando una institucionya existente. No suprimen el Sindis y recortan en sanidad y educacución.

#4 Gerard, Barna, 26/04/2012 - 02:53

Això no és un desafiament personal al sr. RIbó, això és un menysteniment i una humiliació cap a les institucions catalanes, amb el seu president al capdavant. A veure si prenem consciència i diem els coses pel seu nom, encara que el síndic no sigui de la corda política dels que manen.

#4.1 Séneca, Barcelona, 28/04/2012 - 00:17

El que no pot ser és que un comunista pugui ser Síndic de Greuges o Conseller d'Interior (i manar a la Policia). Els comunistes NO tenen dret a ocupar càrrecs d'alta responsabilitat política. Pesen massa els seus estralls arreu del planeta. Haurien de tenir vetat l'accés a la política.

#3 Séneca, Barcelona, 26/04/2012 - 01:22

Perfecte. Com ha de ser. Ja ni ha prou de un càrrec com aquest que solament es dedica a fiscalitzar un tipus únic de suposats greuges: els que li convenen a ell i a l'esquerra socialista-comunista, a immigrants il.legals i a tota mena de casos que alteren a la bona gent. Fora, que se'n vagi!