Publicitat
Societat · 29 de Juny de 2012. 17:20h.

Ribó es va desentendre d'un cas que afectava el tripartit

Un tribunal ha donat la raó a un funcionari que va denunciar assetjament laboral a Justícia

Ribó es va desentendre d'un cas que afectava el tripartit

Xavier Paluzie mostra la sentència al seu favor

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, es va desentendre d'un cas d'assetjament laboral al Departament de Justícia l'any 2006, quan encara governava el tripartit. Un funcionari de Justícia, Xavier Paluzie, que ha posat tres denuncies -les tres guanyades per via judicial- contra el Departament ha lamentat en declaracions a e-notícies que el Síndic "no em va defensar". En la seva opinió, sí "va defensar i amagar l’actuació dels responsables de Justícia".
 
Paluzie, tal i com ha explicat a e-notícies, va denunciar el 7 de març del 2006 davant el secretari general del Departament de Justícia, juntament amb una companya, "una situació d’assetjament a la unitat de prevenció de riscos laborals amb la inhibició de la subdirectora general de RRHH".
 
"En lloc d’aplicar el protocol establert d’assetjament, el secretari general va ordenar una investigació; van declarar mes de 20 persones. La majoria va declarar ser objecte de humiliacions i desprestigi professional. Davant la coherència en les declaracions, la instructora va concloure i el secretari general va resoldre que era una conspiració i que tots els declarants (majoria interins) havíem fet conxorxa", ha afegit.
 
A més els denunciants van ser acusats "de faltar clarament el respecte a la superior i cessats", fet que va acabar comportant problemes de salut a Paluzie, que va ser cessat de la unitat de prevenció de riscos laborals i va ser traslladat al seu lloc d'origen a Presons.
 
Arrel de tot plegat, es va adreçar al Síndic de Greuges, que no va veure cap irregularitat en el seu cas: "No detectem en I'actuació del Departament una vulneració dels drets fonamentals i les llibertats públiques que habiliti la nostra intervenció".
 
Acte seguit es va dirigir al Defensor del Pueblo. Aquest va demanar explicacions al Departament de Justícia però es va comunicar amb el denunciant per a fer-li saber que no podia intervenir ja que entrava en vigor el nou Estatut i s'excedia en les seves competències.
 
Al final, el cas va arribar a la justícia ordinària que va acabar donant la raó a Paluzie. "No hi ha dubte sobre la coincidència del trasllat del recurrent el 10 de maig i el resultat de l’expedient informatiu una setmana abans. Ja seria casualitat que les funcions del recurrent deixessin de ser necessàries en aquest precís moment, desprès de sis anys de ser imprescindibles”, afirma la sentència.
 
“El cas és que la causa invocada de necessitats del servei no és versemblant i es constata una desviació de poder, desviació que d’altra banda incideix en una situació de per sí perversa com ara la precarietat generalitzada del personal del servei, la manca d’estabilitat del mateix i la correlativa posició de domini anormal de l’Administració”, s'afegeix.
 
Malgrat tot, el denunciant es va tornar a dirigir al Síndic i aquest li va contestar que "la causa de necessitat del servei que es podria invocar per motivar el vostre cessament no sembla versemblant". Paluzie, però, va insistir en que Ribó investigués el perquè en el primer informe del secretari general de Justícia s'havia considerat que hi havia hagut "conxorxa" en les declaracions però aquest no va seguir amb l'expedient malgrat que a l'Informe al Parlament el va presentar com un "cas tancat". És per això que el funcionari, en declaracions a e-notícies, s'ha preguntat: "La feina del Síndic no és defensar les persones?".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#29 Putxi, Sant Cugat del Vallès, 29/08/2016 - 18:08

Després de tant anys, se sap alguna cosa del "Cas Paluzie" ??

... i el més important, després d'haver guanyat 3 sentències, s'ha restituit l'honorabilitat de les més de 20 persones afectades ???

#28 didac, hospitalet, 02/07/2012 - 12:47

El que s'hauria de saber son els noms dels responsables de Justicia del "Cas Paluzie" i on son actualment. I responguessin pel que varen fer. De´l'impresentable pijo/cimunista del Ribó no es gens extrany el seu comportament., Deuria estar nervios preparant algun dels seus viatges amb la amiga

#28.1 Putxi, Sant Cugat del Vallès, 02/07/2012 - 17:36

També m' agradaria saber-ho, però com han dit més avall, entre Bombers no es trapitjen la manguera.

#27 Daniel Serra Torra, barcelona, 02/07/2012 - 12:17

Notícies com aquesta són més importants que mai. Quan les institucions no funcionen les persones tenen la responsabilitat de fer-les funcionar. Si fos optimista pensaria que el Sr. Ribó prenderà nota i demarà disculpes al Sr. Paluzie, però segurament només farà el ke calgui per assegurar la poltrona

#27.1 Putxi, Sant Cugat, 02/07/2012 - 17:27

Assegurar la poltrona.... , exacte.

#27.2 Putxi, Sant Cugat, 02/07/2012 - 17:27

Assegurar la poltrona.... , exacte.

#26 Xavier Campins, Barcelona, 02/07/2012 - 11:13

Felicidades Sr. Paluzíe. Hemos seguido su caso, y estamos muy satisfechos con la sentencia. Es usted una persona muy tenaz, y al final ha conseguido que se hiciera justicia.

#26.1 garganta profunda, bcn, 02/07/2012 - 12:12

Es super fuerte !!!!!!
Vamos a pasear???
Palu eres un puto krak !!!!

#25 supè, Barcelona, 02/07/2012 - 09:12

Seria bo saber l'opinió directa del Sindic Sr. Ribó sobre aquest tema.