Publicitat
Societat · 14 d'Abril de 2013. 17:14h.

Ribó fa política

El Síndic demana la dimissió del ministre de l'Interior

Ribó fa política

Rafael Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha demanat la dimissió del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, si no aclareix d’una vegada qui és el responsable al seu departament del suposat informa policial filtrat al diari El Mundo just abans de les eleccions al Parlament.

El Síndic de Greuges, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha reclamat al titular d’Interior que esbrini “qui és, al seu ministeri, que ha de dimitir”. I si això no es resol, ha dit, cal “acabar amb la dimissió del propi responsable del ministeri”, referint-se explícitament al ministre. Ribó feia referència al suposat informe filtrat a El Mundo segons el qual Artur Mas i Jordi Pujol tenien comptes a Suïssa, i del qual encara no se sap l’origen.

Aquesta filtració és un clar exemple, segons el Síndic, de què vol dir violentar el vot. Amb això s’ha referit a les declaracions d’ahir de la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que titllava l’escarni a polítics per part d’alguns membres de la PAH per reclamar la dació en pagament de ser accions per violentar i manipular el vot. De Cospedal fins i tot les va comparar amb el nazisme. 

Segons ha assegurat Ribó, el què sí que va ser un intent de manipular i violentar el vot va ser “quan es van deixar anar uns informes que ara resulta que no tenen pare ni mare (...) des del Ministeri de l’Interior, on es feien gravíssimes acusacions contra un dels candidats, l’anterior president encara en funcions, i que ara torna a ser el president de la Generalitat de Catalunya, i sense cap mena de prova. 

"Aquí sí que podríem utilitzar el terme violentar el vot, d’intentar manipular vots, en un moment tan important per a la democràcia, i a més amb una cosa encara més greu: que ningú fins avui no ha explicat d'on, per què i com surt aquest informe i ningú no ha assumit cap mena de responsabilitat. Li garanteixo a la senyora De Cospedal que això en una democràcia madura hauria provocat dimissions i assumpcions serioses de responsabilitat, cosa que no ha fet l'actual govern espanyol”, ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 Kropotkin, Vic, 15/04/2013 - 20:02

Dimite tu primero Ribó. Por traidor a la izquierda... Jua, jua, jua,...

#7 rafa, lleida, 15/04/2013 - 16:00

Para eso los eligen A DEDO, y les pagan.Que se piensan que somos tontos, buenos algunos si se lo creen jjja.

#6 pepillo, barcelona, 15/04/2013 - 00:10

S'ha de tenir cara per demanar una dimissió, de qui sigui, un pseudocomunista que se les va arreglar, amb el seu amic del PP, Vendrell, per modificar expressament la normativa i seguir a la poltrona fins als 74 anys.

#5 pep, manresa, 14/04/2013 - 21:47

Què, Pere?, son aquestes les consignes que us dónen al CNI?
Ja podeu anar fent ja, que no ens dividireu, al contrari, cada dia en som més i més decidits

#4 Pere, Lleida, 14/04/2013 - 19:57

Un altre que viu de la mamella. Quants casos de corrupció política a denunciat el Sr. Ribó a la fiscalia?
Si vol fer política que plegui de síndic.