Publicitat
Societat · 16 de Febrer de 2016. 22:02h.

Ribó, més àgil que el Govern en el cas dels Maristes

El Síndic de Greuges culpa el centre d’ocultar un cas a l’any 2011

El Síndic de Greuges ha estat més ràpid que el Govern i ha acusat avui els Maristes de Sants d'ocultar els abusos en no avisar la Generalitat d'una denúncia del 2011 contra el professor Joaquim Benítez. Rafael Ribó també ha culpat el departament d’Ensenyament i el d’Interior d’errors comesos en relació a aquest cas. De la seva banda, l’executiu ha afirmat a preguntes d’e-noticies, que el concert d’aquesta escola “està en aquests moments plenament vigent” i que en tot cas “s’analitzarà un cop hi hagi una resolució judicial”.

Ribó ha assegurat que el centre “no va actuar seguint el principi d'interès superior de l'infant, que ha de regir l'actuació de les institucions públiques i privades en les decisions que afecten infants i adolescents.” Critica que no comuniqués a la Generalitat de la denuncia presentada fa 5 anys i que no duès “a terme cap actuació per conèixer si hi havia altres alumnes que poguessin haver estat afectats per aquesta situació”.

El Síndic també determina que “Ensenyament no ha assumit el deure de fer complir els protocols en tots els centres educatius”. “El Departament hauria d'haver assegurat la difusió i el compliment en tots els centres dels protocols amb l'objectiu de garantir el dret que infants i adolescents puguin rebre l'atenció o la protecció que requereixin en cada cas”, ha afegit.

Rafael Ribó “considera inadmissible que la Policia-Mossos d'Esquadra no dugués a terme actuacions per esbrinar si hi havia altres alumnes que havien estat víctima del docent denunciat i que, amb aquest objectiu, no es comuniqués els fets a la Direcció General d’Atenció a la Infància ni s'activés els mecanismes del Protocol marc de 2006”.

La consellera de Presidència, Neus Munté, ha afirmat a preguntes d’e-notícies que el concert dels Maristes de Sants “està en aquests moments plenament vigent” i ha recordat que hi ha una sèrie de càlcul per atorgar o retirar-los.
 
Munté diu que s’estudiarà el concert “un cop hi hagi una resolució judicial”. ”Aquest és un moment, un debat i una decisió que encara no ha arribat perquè s’ha de veure acreditada i fonamentada amb una sèrie de causes establertes a la llei”, ha reblat.

Rafael Ribó a la roda de premsa (Foto: Tv3)
Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Gloria, Barcelona, 17/02/2016 - 13:48

No olvidemos que este pavo es comunista y todos sabemos lo que solían hacer los comunistas con el clero.

#4 pregunta, Blanes, 17/02/2016 - 13:20

¿Especialmente sensibilizado con el tema Sr. Ribó ?

#3 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU, EL VALLES ORIENTAL UN DE SOL NO PAS DOS, 17/02/2016 - 11:04

No seria ja hora de sustituir a RAFAEL RIBO Tenir un Nou Sindic de Greuges Ja porta mases anys al mateix carrec Ja hu era en el TRIPARTIT de Jose Montilla i fins ara Cuan ja tans anys el poder ja corrupció ELS CANVIS Estenen que fer mes subin no allarga tan els mandatos Falten noves cares

#2 botifler1914, Barcelokinistan, 17/02/2016 - 10:10

71 años y toda una vida pisando moqueta ya es hora de que se quede en casa.
¿Alguien del govenr dels millors va a sumir su responsabilidad o la culpa será toda de los Maristas??
(Siempre los podemos volver a llevar a Montcada)

#1 Carlos Gomez, Bcn, 17/02/2016 - 00:35

El Ribo es fantastic.
Tots aixo ho fa pel gran amor que sent per Catalunya i un modest obol de 130.000 anuals.
Amb gent aixi on calgui.