Publicitat
Societat · 8 d'Abril de 2021. 14:52h.

Ribó posa els Mossos en el punt de mira

Interior es compromet amb el Síndic a investigar la presència de l'"extrema dreta" al cos

Ribó posa els Mossos en el punt de mira

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, va demanar al Departament d’Interior que es fes càrrec de la traducció i difusió de l’informe del Ministeri de l’Interior d’Alemanya sobre la presència de l'"extrema dreta" dins els serveis de seguretat del país i que elaborés un "estudi similar" respecte dels Mossos d'Esquadra.

Ribó remarca en un comunicat que "aquest estudi, amb la col·laboració de les entitats municipalistes de Catalunya, es podria fer extensiu a les policies locals de tot el país" i ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona que "col·labori" amb Interior per poder "elaborar un informe en la mateixa línia respecte de la Guàrdia Urbana de Barcelona".

També destaca que ha rebut "respostes positives tant del Departament d'Interior com de l'Ajuntament de Barcelona". Interior, segons explica, "s’ha compromès a traduir l’estudi esmentat i ha informat el Síndic de la voluntat d’elaborar un estudi similar a l’alemany, que haurà d’avaluar les 217 organitzacions policials existents a Catalunya i que serà traslladat al futur conseller o consellera d’Interior".

Rafael Ribó, a més, s'ha dirigit als seus homòlegs estatals (Defensor el Poble) i autonòmics, en comunitats amb policia pròpia (Arartekos del País Basc i Navarra) i els ha suggerit que "proposin un estudi sistemàtic i global sobre els casos de falta de neutralitat política" dins dels cossos policials de l'Estat i les forces armades, d'una banda, i de les policies forals, de l'altra.

El Síndic de Greuges considera que s'han d’elaborar "un o diversos informes oficials sobre la necessitat d'analitzar la possible presència de l’extrema dreta dins els cossos policials o la politització d’alguns d’aquests sectors, la qual cosa podria atemptar contra la legalitat vigent".

Finalment, el Síndic adverteix que "més que investigar la presència de l’extrema dreta en els cossos policials i les forces armades, cosa difícilment compatible amb el marc legal, que no penalitza l’existència d’aquesta ideologia ni de cap altra, caldria analitzar fins a quin punt s’està complint l’obligació de mantenir la neutralitat política".

 

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 B. sin apellido, El Prat de Llobregat, 08/04/2021 - 20:49

la info que corre por las redes, cumpliendo protección de datos, excepto lo denunciado en la radio en la Cadena Ser Catalunya y en Prat Ràdio.
Y si hay justicia, sin saber el fallo, la demanda de las personas que han sufrido acoso con sus pruebas y demás se resolverá en un juzgado...

#13 B. sin apellido, El Prat de Llobregat, 08/04/2021 - 20:48

el fondo, que por cierto hay rueda de prensa en Av. Onze de Setembre s/n de El Prat, a las 12 h. está convocada toda la prensa.
No son dimes y diretes o omisiones por intereses y no decimos nada porque no nos da audiencia, o no vendemos más diarios, revistas. Con documentos, tan demócratas que somos aquí se lo han pasado por el forro, a tenor de

#12 B. sin apellido, El Prat de Llobregat, 08/04/2021 - 20:45

A todos los que lo atacais: hace lo que puede.
Otra cosa que su labor sea solo consultiva pero no ejecutiva.
Me explico: detecta irregularidades en las quejas, violación de derechos, omisión de obligaciones, pero las administraciones de las cuales al final hay políticos, no obliga, sugiere.
Ejemplo: acoso en educación. Se han involucrado hasta

#11 M Pilar, Barcelona, 08/04/2021 - 20:25

Por qué no pide investigar si TV· está cumpliendo con la neutralidad política.

#11.1 M Pilar, Barcelona, 09/04/2021 - 17:58

A quien corresponda: ¡Que manipuladores! Yo escribí TV3, TV3, TV3...

#10 Flanagan , Tabarnia City, 08/04/2021 - 19:35

De la gestión del covid ni mu,entre bomberos como cohones nos vamos a pisar la manguera,no? anda y jubílate ya pesetas.