Publicitat
Societat · 27 de Juliol de 2020. 17:04h.

Ribó salva Torra de les crítiques pel covid

El Síndic demana un “pacte de país” al Parlament per afrontar la crisi de la pandèmia

Ribó salva Torra de les crítiques pel covid

Quim Torra i Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu

El Síndic de Greuges ha demanat un “pacte de país” per abordar la crisi derivada del covid en l'àmbit social, sanitari i econòmic. Rafael Ribó ha evitat criticar el Govern en la gestió de la pandèmia i només ha reclamat que el Parlament aprovi d'un pacte que permeti “canvis radicals i increment d’inversions en salut, serveis socials, drets dels infants i economia”.

“La situació derivada de la crisi sanitària ocasionada per la pandèmia ha suposat una sotragada extraordinària per a tot el sistema sanitari i ha tingut unes conseqüències econòmiques i socials immenses”, assenyala l'informe 'Salut i drets en la crisi de la Covid-19'. Ribó també demana per a l'àmbit sanitari “més recursos humans i materials” i “un augment del pressupost”.

Pel que fa les residències de gent gran, el Síndic de Greuges assegura que “calen canvis en el si dels serveis residencials, on és necessari la revisió del model actual i la seva capacitat d’afrontar la pandèmia amb les mesures de precaució i prevenció necessàries”. Però sense qüestionar ni criticar el paper de la Generalitat en aquest terreny.

Respecte l'àrea d'economia al servei de les persones, l'organisme considera que “és urgent un pla de xoc amb implicació i coordinació de totes les administracions i que doni suport a les entitats de tercer sector”. Finalment, en el marc dels drets, llibertats i autogovern, Ribó ha apel·lat a “un gran pacte, tant a escala espanyola com catalana, per part de totes les forces polítiques democràtiques i que obri al màxim la participació social”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Alcoberro´s, Barcelona , 28/07/2020 - 08:45

Ribó " el estomago agradecido", primero el sueldo y luego la ideología y las necesidades del país.

#7 BJMR, Bilbao, 27/07/2020 - 21:02

¡¡¡Entre pillos anda el juego!!!

#6 Lepero, Barcelona/Tabarnia, 27/07/2020 - 19:58

El síndic intemporal debe haber leído en La Vanguardia que "Catalunya es el quinto país europeo más avanzado a nivel digital", y se lo ha creído.

#5 Joan Carles, Barcelona, 27/07/2020 - 19:05

Cap sorpresa.La veu del seu amo, i pagano, i li paga molt bé.

#4 Purria lazi, Mollerussa, 27/07/2020 - 18:08

El lameojetes oficial del régimen nunca pierde una ocasión para apuntalar el ídem que tan bien le paga.