Publicitat
Societat · 20 de Maig de 2020. 12:42h.

Ribó s’arrenglera amb el Govern també amb la pandèmia

El Síndic de Greuges només ha criticat la manca de “lideratge” en la gestió de les residències

Ribó s’arrenglera amb el Govern també amb la pandèmia

Ribó i Torrent

El Síndic de Greuges ha evitat criticar el Govern per la gestió del coronavirus en les 23 notes que l'organisme ha emès entre l'11 de març i el 15 de maig. La institució ha publicat recomanacions, peticions d'informació o sol·licituds de reunions amb responsables polítics, però en cap dels comunicats es qüestiona l'actuació de la Generalitat durant la pandèmia. El nombre de morts a Catalunya, segons les funeràries, s’enfila cap els 1.200 dels quals quasi 3.500 en residències.

En un assumpte tan sensible com el de les residències per a gent gran, Rafael Ribó es va limitar a criticar el passat 6 d'abril la manca de “lideratge” de l'Executiu català en la gestió dels geriàtrics, però sense responsabilitzar-ho de la situació viscuda que familiars i mitjans de comunicació han denunciat en aquest epidèmia.

El Síndic va lamentar que “el lideratge de l'Administració de la Generalitat hauria d'haver estat ferm i clar des de l'inici” i va demanar una “coordinació més forta” entre el Departament de Treball i el de Salut. L'informe també reclamava oferir xifres “clares, actualitzades i transparents” de les víctimes mortals i contagiats als geriàtrics, així com garantir la seguretat dels residents i treballadors dotant-los de “material de protecció”.

De fet, Rafael Ribó ja va afirmar el passat 11 de març que obrir una “actuació d'ofici” sobre el paper de les administracions públiques durant la pandemia “no significa que prejutgi cap actuació irregular de l'administració, ans al contrari”. La institució va al·legar que feia l'anàlisi perquè “considera important fer un seguiment de les actuacions endegades per part dels responsables públics”.

El Síndic de Greuges també va concloure que eren “positives” algunes mesures del Departament de Justícia respecte la gestió del coronavirus a les presons i centres de justícia juvenil. Entre les decisions que destacava Ribó hi ha “l'augment del nombre de trucades telefòniques setmanals”, “el sistema de videotrucades” i “la progressió de persones internes a tercer grau”.

L'organisme, a més, va sol·licitar “l'agilització de les actuacions per excarcerar, en la mesura que sigui possible, el major nombre de persones internes”. També va recomanar “la progressió a tercer grau de tractament penitenciari de totes les persones classificades en règim ordinari que gaudeixin de la modalitat de vida prevista en l'article 100.2 del Reglament penitenciari, sempre que se'n constati la capacitat per dur un règim de vida en semillibertat”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 pepe, andorra, 20/05/2020 - 21:24

la noticia es q un hombre sea mordido porunperro y no al reves. Q un pelota y un vasallo muestre vasallaje, valga la redundancia, no es noticia, Una cosa es ser periodista y otra gacetillero.

#10 Quimet lo tronat, Arbucies, 20/05/2020 - 18:16

Ribo ... corrupto hasta el final ... como Millet y J.Pujol. quien da Mas o mes?

#9 joan, manresa, 20/05/2020 - 16:01

Las esquerras ya no lo que eran....,are ya ni tans sol per demanar justícia i responsabilitats per els milers de morts en residencies en forma deplorable...,el temps per sort o no ..,pase molt depresa...,pro axó no fa olvidar las imatges vistes per tots els canals de TV.La nostra la que menys,com ya esperarem. Sr.Ribó, tenim memoria .No olvidem

#8 Un musclu, Bcn, 20/05/2020 - 15:33

Algu es sorpren?

#7 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 20/05/2020 - 14:08

"El Síndic de Greuges només ha criticat la manca de lideratge en la gestió de les residències"

Ya podrás tovarich... ahora que Mojamé ya esta sentenciado... y su futuro como camellero es más que evidente...