Publicitat
Societat · 16 de Setembre de 2017. 17:48h.

Ribó va callar amb el ple del Parlament

El Síndic porta ara a instàncies europees les 'greus' actuacions contra el referèndum

Ribó va callar amb el ple del Parlament

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, no es va pronunciar quan la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, es va saltar el reglament durant el ple del Parlament que va aprovar la Llei del referèndum i la de Transitorietat, però, en canvi, ha decidit traslladar al Consell d'Europa, a l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea, al Defensor del Poble Europeu, a la Defensora del Poble d'Espanya i als seus homòlegs europeus i autonòmics “la seva preocupació davant les greus vulneracions de drets i llibertats fonamentals que s’estan cometent a Catalunya i a tot l’Estat espanyol” relacionades amb l'intent d'impedir el referèndum de l'1 d'octubre.

Ribó considera que “poden ser mesures manifestament contràries a drets fonamentals reconeguts en la Constitució i l’Estatut, i també en els tractats internacionals ratificats per Espanya, en particular el Conveni europeu de drets humans”.

Les missives assenyalen que qüestions relatives a l'autodeterminació o a la secessió han de poder-se resoldre “mitjançant un diàleg pacífic i democràtic que respecti l’estat de dret i els drets humans (incloent-hi els drets de les minories nacionals) entre la regió concernida i el govern de l’estat de què forma part”.

Entre els exemples d'aquestes vulneracions, cita la prohibició cautelar d'un acte sobre el dret a decidir a Madrid, la "aparent prohibició" a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d'informar sobre la votació i els seus preparatius, i les diligències d'investigació obertes a més de 700 alcaldes catalans, que contemplen la seva detenció en cas d'incompareixença davant el jutjat.

El Síndic s'ha compromès a continuar analitzant les actuacions de les autoritats públiques a Catalunya i a tramitar qualsevol queixa o consulta, portant-les a instàncies europees si ho creu oportú.

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#35 Tirant, Bcn, 19/09/2017 - 00:11

Un "pájaro de cuenta" ... Lo que más siento es la parte proporcional de mi sueldo que se destina a mantener a este parásito.

#34 Jaume, Barcelona, 18/09/2017 - 15:32

Vaja oersonatge! ja s'ha retratat com un altre fanàtic.
I ara surt amb la Constitució, l·Estatut i tites les lleis que la Colau i la seva camarilla s'han passat pel forro?
Com diria certa bacallanera: vergonya! vergonya! vergonya!

#33 Siso, Olot, 18/09/2017 - 09:44

Només hi faltava aquest.

#32 Ernesto, Barcelona, 18/09/2017 - 01:08

Menuda garrapata senil. De lo más infame que hay en Cataluña, y mira que hay donde elegir.

#31 Casper, Bcn, 17/09/2017 - 12:30

Separatista excluyente es un impresentable.