Publicitat
Societat · 28 de Juny de 2013. 13:42h.

Ribó veu la supressió del Síndic com un "atemptat contra l'autonomia"

Considera que l'Estat té una "fixació en recentralitzar i desmantellar l'entramat de l'autogovern"

Ribó veu la supressió del Síndic com un "atemptat contra l'autonomia"

Rafael Ribó

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, considera que la proposta de l'Estat de suprimir aquest organisme és "un clar atemptat contra el principi d'autonomia recollit a la Constitució". Segons ha manifestat en roda de premsa, de l’informe elaborat per la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA) "es desprèn una fixació en recentralitzar i desmantellar l'entramat de l'autogovern".

Ribó s'ha mostrat partidari d'"una constant racionalització de l'administració" i com ha exemple ha assenyalat que des del 2009 al 2003 el pressupost del Síndic s'ha reduït en quasi un 33% -ha passat de 8,8 milions d'euros a 5,9 milions-. En canvi, ha lamentat que en el mateix període de temps, el Defensor del Pueblo només l'ha reduït en un 12% -del 16 milions als 14-.

Per fer aquesta reducció de Pressupost, el Síndic ha explicat que "hem reduït personal, hem informatitzat plenament tots els processos d'aquesta institució, hem mimat els serveis de proximitat, hem obert tots els canals d'accés a la mateixa i tenim al web una constant tasca de transparència que va des del sou al cèntim del Síndic fins a l'últim treballador, passant pel pressupost global".

Rafael Ribó ha expressat que "trobem absolutament barroer" el que fa la comissió de reforma i presenta la vicepresidenta del Govern espanyol perquè, segons ha dit, el document s'ha fet "basant-se en dades manipulades" i amb "una falsa radiografia de la realitat". En aquest sentit, ha denunciat que "no tenim a l'abast res més allà que el resum del famós informe" i ha demanat al Govern espanyol que li faciliti el document sencer. 

"Tergiversen la realitat i amaguen dades per fer prevaler les seves tesis. Ha una maldat metodològica en l'informe de la CORA que no se li hauria de permetre ni a un alumne de Batxillerat", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#23 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL, 29/06/2013 - 15:08

Ribó no pasa hambre , no se puede apretar el Cinturón , como debemos hacer otros come mucho y muy bien por esto esta tan gordo he .

#22 Manolo, Barcelona, 29/06/2013 - 13:06

A donde hay que ir para luchar a favor del mantenimiento de este Sr. que todo lo hace por Catalunya?

#21 PJ, BCN, 29/06/2013 - 10:18

i li sembla poc 5,9 milions??? Si nomes amb aueta figura simbolica ens estalviem aixó, ja no et dic res si es suprimeixen ministeris a Madrid amb competencies transferides! La racionalitzacio de l'administració publica es questio prioritaria.

#20 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL , 29/06/2013 - 09:33

Esta preocupado , porqué haora tiene miedo no llegar a final de mes si sigue con la vida que tenia hasta haora .Haora deberá gastar menos no viajar tanto ya que se lo tendrá que pagar el de su bolsillo .Algunos cuando les tocan el bolsillo resulta atacan a Catalunya NO Solo es ati Ribó

#20.1 jvalls, barcelona, 29/06/2013 - 14:26

Este señor (haora --> ahora), (no sabes ni escribir), soluciona muchos problemas. Es demagogia barata todo el argumentario que presentais. Una de las cuestiones principales es que el defensor del pueblo dará la la lata con las víctimas que no pueden escolarizarse en catalán.

#18 JosepPages(Cardedeu , VALLES ORIENTAL , 29/06/2013 - 09:18

Rafael Ribó con el Tripartit el Síndic hiso mas viajes que nadie , va malgastar molts diners publics .Molts viatges per no res per arruinar Catalunya ja era hora algu el fes fora Ara no tindren un enorme gasto public .Viajaba mas que Carod Rovira de E.R.C.que ya es decir ja ja