Publicitat
Societat · 8 de Març de 2012. 17:38h.

Rigau: "avui és un bon dia"

La consellera ofereix "atenció individualtizada" per als pares que vulguin castellà per als seus fills

Rigau: "avui és un bon dia"

Rigau, al centre, durant la roda de premsa

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, en una roda de premsa a la seu del departament ha resumit amb aquestes paraules la satisfacció del Govern després de la interlocutòria del TSJC sobre la immersió: "avui és un bon dia".

Rigau ha admès que "ens preocupava que arran d'unes denúncies es produís el canvi de model educatiu de Catalunya" i ha insistit que la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya és "la millor noticia". "El sistema en la seva globalitat ha quedat preservat i no és qüestiona", ha subratllat.

La consellera s'ha obert a la possibilitat de donar "atenció especialitzada" a aquelles pares que ho demanin però en cap cas fer del castellà com a "llengua vehicular". L'atenció especialitzada és, en opinió de la titular de l'Ensenyament, "si volen aprendre el poema de Nadal en castellà".

Irene Rigau ha insistit que "el domini de les dues llengües no depèn del nombre d'hores" i que "ara estudiarem cas per cas", però de les tres famílies que van recórrer, un ja ha arribat a la universitat i l'altra està a quart d'ESO.

La consellera ha tret importància a la possibilitat ara que un elevat nombre de pares demani atenció en castellà via judicial i ha destacat que, els qui ho vulguin, ho han de demanar "en el moment de la matrícula" però que és una opció "molt minoritària a Catalunya".

També que "l'objectiu de l'escola catalana és el domini del català, el castellà i l'anglès com a llengua estrangera", però que espera que "en cap cas el Suprem pot canviar el model".

Rigau també ha descartat introduir l'anglès com a llengua vehicular, tot i que ha admès que "l'aprenentatge de llengües a tot l'Estat no té el rendiment que voldríem tots" però que això depèn de molts factors "com el professorat i la metodologia" i que Catalunya i Galícia són les dues úniques comunitats que "valoren l'anglès oral".

La consellera, per acabar, també ha aclarit avui la pregunta d'e-notícies d'ahir de perquè la Generalitat no va recórrer en el seu dia la sentència el Suprem: "perquè ja era ferma", ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#18 jajajjaajaaaaaa, barcelona, 09/03/2012 - 09:48

una instancia inferior no puede corregir a una superior, falta el Supremo.....lo de aqui cuantro paniaguados que votaron lo que les dijeron.....queda poco para extirpar el cáncer del puto nacionalismo catalanufo

#17 Vi­ctor, Barcelona, 09/03/2012 - 00:21

Avui no és un bon dia, es confirma que tres famílies poden passar per damunt de la sobirania del Poble de Catalunya i no oblidem, a més, que el Suprem encara s'ha de pronunciar.
http://superviventcatala.blogspot.com/2012/03/immersio-en-la-insignificanca.html

#16 Frank, Berga, 08/03/2012 - 22:05

Hoy deberia ser un gran dia para todos y usted como Consejera de Eduacacion lo que tiene que hacer es velar por tener una educacion de calidad y sin adostrinamientos de ninguna clase. Y a los padres que quieran mas idioma castellano para sus hijos ellos tienen la llave utilizandolo para todo.

#15 Alliberem Catalunya, alliberem-nos!, FREEDOM FOR CATALONIA, 08/03/2012 - 21:36

La immersió queda tocada. Poc a poc espanya ens ofega la butxaca, la cultura i la llengua.
És busca líder que guïi un país ocupat cap a la llibertat.?

//*//

#15.1 Francesc, Barcelona, 08/03/2012 - 23:55

No, s'ha salvat la immersió. Si més no, per ara. i allí on es practica, perquè hi ha molts centres escolars de secundària i del batxillerat on no es practica..

#14 Josep, Lleida, 08/03/2012 - 20:38

Dentro de 40 años serán los musulmanes quienes pediran atención personalizada, apoyados por la comunidad china. Catalanes,no sabeis lo que teneis aqui engendrandose.