Publicitat
Societat · 17 d'Octubre de 2011. 11:10h.

Rigau, contra els "programes de banalitats"

Vol que a les sèries i als programes de TV s’indiqui si els nens les poden veure

Rigau, contra els "programes de banalitats"

Rigau, en una imatge d'arxiu

La consellera d'Ensenyament, Irenen Rigau, en una entrevista a El món a RAC 1, considera que "la programació de televisió, especialment sèries i programes, hauria de tenir unes recomanacions com les que hi ha a les pel·lícules. Rombes no, però una orientació sí. Hi ha programes de banalitats que transmeten una imatge molt pitjor que segons quines pel·lícules".
 
"La televisió també pot estar tancada. Si hi ha una nena que li agrada la sobrassada no li deixaràs menjar la sobrassada que vulgui. No es pot utilitzar la televisió com un cangur que educa el nano", ha afegit.

D'altra banda, ha aclarit que "no hi ha menys mestres, hi ha els mateixos. Sí, hi ha més alumnes, però pel mateix sou fan més hores. Aquesta és la seva contribució a sortir-nos-en, cosa que els honra. A més, és un missatge que -per si mateix- educa als alumnes".
 
"Hem perdut el respecte cap a l'adult, cap a l'autoritat. Abans, si un nen llançava un paper a terra, un senyor o senyora et renyava. El nen es sentia malament i recollia el paper. Ara, si ho fas, t'insulten", ha alertat.
 
Finalment, ha assenyalat que "nosaltres volem que als centres es doni el clima per aprendre. Això afecta el silenci, els telèfons a l'aula o la manera de vestir. La roba interior, per definició, és interior".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#2 Joan, Vic, 17/10/2011 - 17:20

"En una sociedad libre el estado no administra los asuntos de la gente. Administra la justicia entre la gente que se ocupa de sus propios asuntos."

Walter Lippmann (1889-1974)
Intelectual estadounidense

Aquí passa exactament al revés.

#1 Kropotkin, Vic, 17/10/2011 - 11:25

El problema es que si se eliminan esos programas, desaparece el 99% de TV3...

#1.1 Josep Milà, Barcelona, 17/10/2011 - 11:59

Felicito el senyor Kropotkin peqruè veu el 100% dels programes de TV3. Enhorabona.

#1.2 Ramon, Barcelona, 18/10/2011 - 12:02

Entenc que l'1 per cent restant, o sigui l'únic programa de TV3 que desperta l'interès del Copròfil, deu ser quan retransmeten un partit del Madrid. Sempre que juguin Kakà o Lass Diarra, clar.

#1.3 jajjajaaaaaa, barceloan, 18/10/2011 - 14:33

no el Kropo, nomes va fer un estudi, pero ara esta en rehabilitacio, despres de 24 hores i set dies a la setmana no va poder mes.......esperem es recuperi aviat salut