Publicitat
Societat · 8 de Maig de 2014. 23:10h.

Rigau creu que el PP vol una línia escolar en castellà

La consellera d'Ensenyament denuncia que el 25% és el pas previ

Rigau creu que el PP vol una línia escolar en castellà

Una imatge de Rigau reunida amb les Ampes (Foto: Ensenyament)

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha denunciat que el 25% del castellà a 5 escoles –arran de les interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) - és el pas previ a una petició del Partit Popular (PP) d’una doble línia escolar en matèria lingüística.

Rigau ha anunciat que el PP va presentar en el seu moment al Parlament una proposta de resolució sobre els drets dels nens a rebre el primer ensenyament en llengua materna. I en el punt 2, ha dit, proposa eliminar l’atenció individualitzada en castellà i la prohibició de separar els infants en grups classe. Una proposta que encara no ha estat debatuda en seu parlamentària.

En aquest sentit, ha assenyalat que tant l’Estatut com la LEC determinen la no separació dels infants per qüestions de llengua, i ha declarat que “aquest fet demostra el camí marcat i l’objectiu final”. “No és una qüestió de matèries ni de percentatges, sinó de trencar definitivament el model”. I ha afegit que “ens temíem que aquesta era la raó principal i veiem que van més lluny del que ens pensàvem”.

La titular d’Ensenyament ha fet aquestes declaracions després d’una reunió mantinguda aquesta tarda amb les Ampes i amb les direccions i titularitat dels 5 centres afectats per les interlocutòries, on s’ha proposat una resposta coordinada. La consellera i els assistents a la reunió han acordat tornar-se a veure a finals de mes per analitzar les novetats que s’hagin pogut produir durant aquests dies.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#5 amadeus, Barcelona, 09/05/2014 - 07:53

Todo esto podría haberse evitado con un tratamiento pedagógico de las lenguas en vez de político. La exclusión del castellano ha sido un error, difícilmente defendible, salvo, eso sí, desde el punto de vista de la construcción nacional. Pero la creación de dos lineas sería otro error.

#4 Votem, demòcrates!, 09/05/2014 - 01:13

Volem consulta:

- Educació trilingüe

- Immersió feixista

Votem!!!!!!!!!!!!!!!

#1 Barcelonesbcn, Barcelona, 09/05/2014 - 00:01

Irene, déjalos por imposible: no quieren entender que el modelo educativo estelado es un modelo de exito, sin apenas fracaso escolar, y que la inmersion linguistica garantiza que nuestros jovenes dominen perfectamente el español, como tan cervantina y nitidamente demostró Marta Rovira en el Congreso