Publicitat
Societat · 25 de Febrer de 2011. 11:39h.

Rigau indigna els instituts

Li envien una carta acusant-la de deixar als centres "en la pitjor situació de la democràcia"

Rigau indigna els instituts

Irene Rigau, en una imatge d'arxiu

La junta central de directors de centres de secundària, que representa tots els de Catalunya, han enviat una carta al Departament d'Ensenyament en la que demanen ser rebuts per a ser informats de les retallades i poder debatre la situació originada pel descens de fons per a despeses generals de llum, aigua, gas, telèfon, calefacció i neteja en els centres.

Segons informa El País, en aquesta carta exigeixen a Rigau que aturi les retallades de despeses en els seus centres, que arriben al 33% en alguns casos i arriben de mitjana el 25%.

"Durant els treballs de la junta de directors de 2010 ja va quedar clar que les retallades que fins aleshores s'aplicaven deixaven a molts centres amb l'aigua al coll. Ha previst el departament què es farà quan els centres comencin a acumular impagats? Qui ajudarà els directors quan les famílies i els docents ens posin contra les cordes per la brutícia i el fred excessiu en els instituts?", afegeixen.

"Tenint present l'índex de preus al consum acumulat, això ens posa en la pitjor situació des que tenim autonomia de gestió econòmica en l'etapa democràtica", denuncien. Els instituts consideren que "ens estan posant contra l'espasa i la paret".

D'altra banda, 44 directors d'institut del Baix Llobregat, que representen el 80% del total a la comarca, es van reunir per coordinar-al voltant d'una posició comuna contra la reducció de la partida de despeses generals. Una de les mesures que podrien prendre seria la la jornada reduïda en els instituts per poder estalviar en despeses. Aquests directors afirmen que si a la tarda el centre no acull estudiants seria possible un gran estalvi en diverses partides.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Al carrer, collons !, Barcelona, 26/02/2011 - 06:08

Joan (Girona) Si home, el tristparit que ha deixat Catalunya com un solar, oi? Vinga gastar que el que vingui al darrera ja s'apanyarà i a més ens hi llençarem al ganyot. Ni en 50 anys!

#13 Lluís, Tortosa, 25/02/2011 - 16:56

Que no corrin tant els sindicats de la pública. Quan deixaran de creure's els propietaris de l'ensenyament a Catalunya?

#12 Cansat de tonteries, Maresme, 25/02/2011 - 16:35

El primer que han de fer les escoles es gastar-se 300 o 400 eur al mes en rentings de fotocopiadores que no s'amortitzen en la vida.

#11 Kropotkin, Vic, 25/02/2011 - 16:04

laia (BCN): Tu tienes Sanidad privada, ¿no?

#10 Kropotkin, Vic, 25/02/2011 - 15:42

El mantra de CiU es: Si quieres algo de calidad te vas a la privada y te lo pagas, que nuestros amigos(los gerentes de los centros privados) te lo agradeceran.