Publicitat
Societat · 22 de Gener de 2020. 22:01h.

Risc de desbordaments

A Girona, Gualta, Jafre, Osor, Salt, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Amer i Anglès, entre altres

Risc de desbordaments

Miquel Buch informa de les precaucions pel temporal Glòria

El conseller d'Interior Miquel Buch ha anunciat el confinament de la població que visqui en zones inundables de la conca del Ter durant el transcurs d'aquest dimecres a la nit i matinada davant la possibilitat de desbordament del riu. Els veïns de zones inundables que visquin en plantes baixes, han de pujar a les plantes superiors i, en cas que l'edifici no en tingui, abandonar els habitatges.

El conseller ha recalcat que la mesura és de caràcter "preventiva" davant un possible creixement del cabal del riu. La mesura afecta 26 municipis de l'àrea del Ter.

Els municipis afectats per aquesta mesura són: Amer, Anglès, Bescanó, Bordils, Celrà, Cervià de Ter, Colomers, Foixà, Flaçà, Girona, Gualta, Jafre, Osor, Salt, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sant Julià de Ramis, Sant Julià del Llor i Bonmatí, Sarrià de Ter, Torroella de Montgrí, Ullà, Ultramort, Verges, Cellera de Ter i Tallada d'Empordà.

"De manera preventiva, recomanem que la gent que visqui en una zona inundable propera al riu Ter que pugi a la primera planta. Pel que fa a la resta de gent, que es quedi confinada a casa fins demà al matí" ha recomanat Buch en roda de premsa aquest dimecres al vespre. 

Protecció Civil ha anunciat que "si no es considera viable o segur, passar la nit en plantes superiors els municipis habilitaran un punt d'acollida en zona segura".

El conseller d'Interior també ha recomanat als centres educatius que "es mantinguin tancats a les comarques del Gironès, Pla de l'Estany, Baix Empordà, Alt Empordà, Garrotxa i al Ripollès". 

Buch ha informat que hi ha 69 trams afectats pel temporal a Catalunya, dels quals 39 estan tallats i que els Serveis Mèdics han realitzat 71 assistències sanitàries, de les quals només dues han estat de caràcter greu. També s'ha recomanat als veïns de la conca del riu Llobregat que evitin acostar-se als accessos al riu.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Coque, El Centro de Tabarnia, 24/01/2020 - 10:51

Espero que estas poblaciones de Tractoria, entiendan que no se destinen recursos para paliar sus daños. Los importante es el "procés" todo lo demás no debe interferir

#4 pepe, andorra, 23/01/2020 - 14:04

y para eso se necesita tener un gobierno autonomico? Eso lo podía hacer el picoleto de turno y ser mas económico y con la diferencia, tener mejores pensiones, sanidad y unos bomberos decentes y no politizados o mediatizados por los sindicatos verticales de turno. Si, el temporal ha sido de ordago, pero la dejadez del gobierno autonómico, también.

#3 Ojotuerto, Calafell.tab, 23/01/2020 - 12:51

Rezan para que deje de llover. Cómo justifican llamar a la UME. Una cosa es el Ebro, (son medio de Castellón) y otra es la imagen de la lancha del ejército con la tieta y el gosset, por el rìo. En la Catalunya Catalana.

#2 Capit@n España, The broquil is over, 23/01/2020 - 08:15

S'han deixat els hiperventilats de l'independentisme, aquests sempre estan desbordats.

#1 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 22/01/2020 - 22:44

Con esta banda de inútiles, me temo lo peor... ¿alguien se ha dirigido a la UME, a la Armada o a la Guardia Civil por si hay que evacuar a la población...?

#1.1 pepe, andorra, 23/01/2020 - 14:06

Prefieren ahogarse a ser rescatados por un españolazo de uniforme con la bandera de España, es como los del KKK, q preferían morirse a q les atendiera un medico negro......En fin, cada uno tiene lo q se merece y si se prefiere creer la propaganda en lugar de lo q ven tus ojos en el dia a dia, es q realmente es lo q se merecen.