Societat · 4 de Novembre de 2011. 16:32h.

Risc d'inundacions arreu

El Servei Meteorològic adverteix de pluges de fins a 20 litres per metre quadrat en mitja hora

Risc d'inundacions arreu

El riu Anoia, al seu pas per Martorell, aquest divendres

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté la prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (Inuncat), tot i que aquest divendres al matí s’ha donat per finalitzat l’avís del procediment especial del pla d’actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per forts vents.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha indicat que les comarques amb major afectació per risc de superar el llindar d’intensitat (20 litres per metre quadrat en mitja hora) seran lAlt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Osona, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Els xàfecs podrien descarregar també a l’Alt Camp, Alt Empordà, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Berguedà, Conca de Barberà, Garrotxa, Gironès, Montsià, Pla de l'Estany, Ripollès, Segarra, Solsonès i Tarragonès.

Al vespre i fins la matinada, tot i que les previsions tendeixen a millorar, les comarques on els xàfecs poden superar el llindar d’intensitat són: l’Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Conca de Barberà, Garraf, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Osona, Pla de l'Estany, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès, Tarragonès, Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Les comarques amb major risc d’afectació per superar el llindar d'acumulació (més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores) seran l’Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Osona, Selva, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 27 avisos relacionats amb la pluja entre les 14.00 i les 19.00 hores. D'aquesta manera, en tot el dia, el total acumulat d'avisos és de 64, que únicament han significat 31 sortides dels bombers.

Continuen tallades la C-37z i la C-1411b, per esllavissades la primera i per acumulació d’aigua la segona. No hi ha afectacions rellevants en subministrament elèctric ni en el tràfic ferroviari.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat