Publicitat

Catalunya pateix les conseqüències dels aiguats

Rius desbordats

Imatge del riu Tordera, que ha augmentat considerablement el seu cabal (Foto: Pere Alzina)

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) segueix amb la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat).
 
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha informat que properament desembassaran de forma important les preses de Susqueda-Pasteral i també Sau. L’aigua desembassada, juntament amb la pluja caiguda les darreres hores, podria implicar incidències en alguns punts de les comarques d’aquestes conques fluvials.
 
Per aquest motiu s’ha avisat als ajuntaments de la zona per tal de què senyalitzin els guals i passos a nivell. També es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell.
 
D’altra banda, l’ACA ha informat que caldria tallar les carreteres locals C-252 entre Peralada i Vilabertran; i la GIV-5041 entre Pont de Molins i Boadella per risc d’inundacions a causa de la crescuda del riu.
 
A la població d’Olot, la Policia Local ha informat que el riu Fluvià s’ha desbordat en tres punts: el Pont de Mores, la Ronda Fluvià i el Passeig de Sant Roc, però la crescuda no ha provocat cap incidència important.

Segons informació facilitada pel Servei Català del Trànsit (SCT) les pluges estan provocant problemes a diverses carreteres como la B-10, la B-20 o la C-58.   L’SCT vol recordar els principals consells per a una conducció prudent en cas de pluja: Extremar les precaucions, reduir la velocitat, augmentar la distància de seguretat... ja que la calçada està molla i augmentar el perill d’accident. Augmentar la distància de seguretat per tenir més espai de frenada. En cas de patir aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei per no trobar-s’hi és moderar la velocitat.

També frenar amb suavitat i antelació per no bloquejar les rodes, en cas d’haver de travessar un bassal gran: circular amb primera, lentament i un cop passat comprovar l’eficàcia dels frens i en cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 16/03/2011 - 19:52

Que el Parlament de Catalunya se reúna y decrete que los rios no pueden desbordarse. A los que no obedezcan se les declara antipatriotas y españolazos y todo resuelto.