Publicitat
Societat · 26 de Juny de 2012. 09:56h.

Ruiz critica el copagament tot i els problemes de l'euro per recepta

El conseller admet que "el sistema no està preparat" i demana "ajornar-lo"

Ruiz critica el copagament tot i els problemes de l'euro per recepta

Cartells en una farmacia que expliquen l'euro per recepta

El conseller de Salut, Boi Ruiz, en una entrevista a 'El món a RAC1', ha reconegut que "el sistema per aplicar el copagament no està preparat" i "haurem de començar amb un sistema pedestre". Per això, "hem demanat al govern espanyol que ajorni la seva aplicació".
 
"El sistema no està preparat per calcular els topalls, és a dir, el sistema no pot saber si un ciutadà ja ha pagat el seu màxim. El ministeri de Sanitat diu que tothom pagui i després ja els tornaran els diners i nosaltres demanem que no s'apliqui fins que el sistema ho pugui detectar", explica.

Les declaracions de Ruiz arriben després que les farmàcies catalanes van registrar "problemes generalitzats" pel bloqueig del sistema informàtic de 10 a 14 hores de dilluns passat, el primer dia laborable de l'aplicació de la taxa de l'euro per recepta. El sistema es va penjar per problemes amb el servidor a tot Catalunya, que la Conselleria de Salut va atribuir a un problema en la 'compilació d'arxius'.
 
"Hi ha persones que poden pagar 100 euros quan el seu topall seria de 8. Això no pot ser. M'estimo més que el ciutadà degui a l'Estat que l'Estat degui al ciutadà", ha insistit, a més d'aclarir que "intentarem no aplicar aquesta mesura a Catalunya i endarrerir-ho fins que no ho garantim".

"Estic molt content de com s'està aplicant l'euro per recepta. Portem 189.000 pacients, 455.000 receptes i objecte de taxa 382.000. Hem tingut un miler de consultes", ha dit d'altra banda. També ha advertit que "si puja l'IVA puja la despesa sanitària i per tant s'hauran de tocar els pressupostos".
 
"Estem estudiant el cas del SOVI, una prestació que és compatible amb altres. Estem mirant si les persones que només cobrin el SOVI quedin exemptes de pagar l'euro per recepta", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 2 independentistas, muy independentistas, 26/06/2012 - 14:16

Estos de CiU vacilaban al Gobierno de España diciendo que España debía aprender de ellos y aplicar exactamente los mismos recortes que aplica el país con más renta del universo, tb llamado Cataluña. Y ahora que el Gobierno de España aplica los mismos recortes, patalean y lloran como la zarzamora.

#4 Maria, Barcelona, 26/06/2012 - 11:29

El senyor Bog Ruíz está molt content de com funciona l'euro per recepta, la traduccí d'això es que aquest senyor está molt content d'arruïnar cada cop més als ciutadans per poder anar subvencionant associacions de petanques i anar despelfarrant diners a costa dels treballadors

#3 Guillem, Barçalona, 26/06/2012 - 11:16

mireu el video
http://youtu.be/1VNLMY40MkU
és una crítica al sistema sanitari català

#2 Ramon, Barcelona, 26/06/2012 - 11:08

Quin desastre¡, com es pot implementar un sistema que no ha estat contrastat?,... i després voldrem donar lliçons de modos a la resta de ciutadans de l'estat ...

#1 catalanmoon, barcelona, 26/06/2012 - 10:06

El que es més greu d'aquest últim invent de Rajoy és que el copagament es basarà en els ingressos, aquest any, segons la declaració de la renda del 2010, suposo. I els centenars de milers de ciut6adans que des del 2010 ençà s'han quedat a l'atur, o han vist reduits els seus ingresos, què han de fer?