La cuinera Carme Ruscalleda, en una entrevista a Jot Down, considera que Catalunya "està il·lusionada. Pateix aquesta crisi que ens castiga a tots, la societat del benestar afectada, molta gent sense feina que ho passa realment malament. Aquest és un país capaç de trobar la sortida, capaç d'aixecar i tornar a començar. Catalunya és un país emprenedor i creatiu".
"No és que defensi Catalunya com a país, és que és un fet que està en la història. Catalunya és un país constituït en les Corts. És una cosa tangible, no és un invent. Històricament Catalunya ha patit molt, però sempre ha estat capaç de créixer en qualitat i en notorietat", celebra.
"Si som capaços de transmetre a la joventut aquesta força creativa, aquest creure en el valor del treball, un treball realitzat amb honestedat i de qualitat... seduiràs a qui compri la teva obra si allò val el preu que li has posat. És hora de treballar més per guanyar menys. Això és el que defineix aquest caràcter català, per això em dol tant trobar joves apàtics, aquesta apatia que crea cercles de no fer res", conclou.
Ruscalleda veu Catalunya "il·lusionada"
"Que som un país és una cosa tangible, no és un invent"

Carme Ruscalleda
¡A por ellos!
20 Comentaris
La diáspora continúa: Dia traslada la sede fiscal de Schlecker de Cataluña a Madrid
La cadena de supermercados ubica el nuevo domicilio social de la cadena de droguerías, que acaba de adquirir, en la localidad madrileña de Las Rozas por razones "operativas".
Ohh! es antipatriota! no nombra la cocina catalana jaja. Catalibanes!Ya podéis lapidarla...
Carme Ruscalleda: "España y Japón comparten una forma de entender la cocina"
http://www.lavanguardia.com/20110823/54205625015/carme-ruscalleda-espana-y-japon-comparten-una-forma-de-entender-la-cocina.html
Si, sobre todo los que tienen que esperar 18 meses para operarse. O los que se han quedado sin CAP. O los que no cobran la dependencia. O los que ya no cobran el paro.
Molt il-lusionada, amb 700000 aturats i un futur sense cap explicació. Perquè es dificil que la economia pasi de situació d'emergencia (menys per gastar en lo de sempre), a tenir crèdit en el mercat exterior. Es com convertir aigua en vi... dintre de poc tancan Lourdes, els miracles es fan a CAT,
Esta cuando sale al exterior vive de la marca españa...
Hoy en dia los únicos que viven de la marca españa son los que echan de sus casas y los mendigos que buscan su comida en la basura...bueno, viven de ella o la sufren
No te creas Kropotkin, todos los chef que hacen negocio fuera de españa lo hacen porque la marca españa en la gastronomía funciona. Hasta un famoso chef vecino tuyo muy indepe él, se sube al carro de españa y no le hace ascos a las chaquetillas de chef con la bandera de españa.. la pela es la pela..
Una altra fal·làcia. Si vols trobar bons restaurants has d'anar a Euskadi o a Cat. Tret d'això hi ha alguns casos aïllats i alguns cuiners catalans afincats a MAdrid però la gastronomia espanyola com a tal no existeix. És Espanya qui xucla del talent català i basc.
Gerard, tu sabrás de esteladas,ikurriñas y calsots pero no tienes la mas minima idea de gastronomía. tu obsesión indepe no te permite ver la realidad... 70 restaurantes en el resto de españa con estrellas. claro todos son catalanes ja ja. lee y despues opina que el mundo es mas que tu comarca...