Publicitat
Societat · 13 de Desembre de 2012. 17:07h.

Sala i Martín: "La solució és marxar d'Espanya"

"Mentre siguem part d'Espanya els espanyols volen que les classes es facin en espanyol"

Sala i Martín: "La solució és marxar d'Espanya"

Sala i Martín, en un moment del programa. (Foto: TV3)

L'economista Xavier Sala i Martín ha recordat la lògica de la reforma educativa que planteja el ministre José Ignacio Wert perquè "el problema és que mentre Catalunya sigui part d'Espanya els espanyols volen que les classes es facin en espanyol".

"Actuen de manera raonable, segons la seva manera d'entendre", ha dit Sala i Martín, durant una entrevista al programa Divendres de TV3.

En aquest sentit, el professor de la Universitat de Columbia ha remarcat que "la solució no és que fem aquí coses estranyes, si el problema és que som part d'Espanya, la solució és marxar d'Espanya. Per a mi el senyor Wert només fa que confirmar una cosa que per a mi és òbvia que ha de passar perquè no ens convé", ha afegit.

Per a Sala i Martín, una de les conseqüències de l'actual sistema educatiu és que "no el podem canviar". L'economista l'ha titllat d'"obsolet i vell". També ha remarcat que "el 56% dels nostres joves estan a l'atur, estem perdent llocs de treball per a tot arreu i se'ls estan emportant països que fan les coses bé".

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#42 BEJOTA, bcn, 14/12/2012 - 16:23

SR. SALA:CREC QUE'LS ESFORÇOS EN FER MALBÉ L'ESTAT HAURIAN DE DEDICAR-SE A RECUPERAR LA CATALUNYA NORD PERDUDA EN LES BATALLETES D'AQUET ESTIL.

#41 JOrdi, Solsona, 14/12/2012 - 16:08

El que fa por no és la independència sinó seguir a Espanya. Un estat cada vegada menys democràtic, on el respecte destaca per no ser-hi.

#40 El azote de los necios., Barcelona,España, 14/12/2012 - 14:56

Parece mentira que el payaso éste haya podido dar clases en EEUU.... culto para acumular datos, pero de inteligente nada, nada... a sus sentimentalismo irracional me remito. Cuando Cataluña está fuera de la UE , y hundida en la mierda , ¿ a dónde se va a esconder esta rata populista ultra?

#40.1 Ferran, Sueca, 17/12/2012 - 11:28

Seguramente se escondera dentro de las dos castillas, (lo mas seguro) y mira azote, si independizas a los pueblos de habla catalana y a EusKaleria, que quedaria de tu querida Esp........, toda para ti. Los que somo diferentes hablamos y tenemos culturas diferentes queremos vivir LIBRES, dejarnos YA

#39 David, Barcelona, 14/12/2012 - 14:04

La burguesía catalna envía a sus hijos a colegios trilingües (catalán, castellano e inglés/francés o alemán). El proletariado catalán envía a su hijos a la única escuela pública posible, con el catalán a "marchamartillo". Así nos va.

#39.1 david II , Bcn, 14/12/2012 - 17:06

uff pues bien contento que estoy yo de la escuela publica de Cataluña. Gracias Cataluña y no os achineis, los castizos somos muy duros de tarro pero alguno os entiende y os admira en silencio.

#38 Xavi, Barcelona, 14/12/2012 - 13:47

Sí, marxar d'Espanya, per anar als EUA com va fer vostè, per exemple.
Cada vegada que sento parlar aquest individu sobre economia, em pregunto, com no n'hi han més crisis i més fortes en aquest món. Aquest senyor té molta responsabilitat en tot el negatiu que li passa al país.