Publicitat
Societat · 13 d'Agost de 2020. 17:23h.

Salou s’oposa a una concentració de l'ANC

L’alcalde creu que suposa una risc en l’actual situació de pandèmia

Salou s’oposa a una concentració de l'ANC

L’alcalde de Salou (Tarragonès), Pere Granados, ha demanat a la Generalitat que no autoritzi una concentració independentista que ha impulsat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) pel pròxim 22 d’agost. Granados creu que l’actual situació que es viu amb la pandèmia del coronavirus desaconsella aquest tipus de manifestacions.

El batlle, que forma part del grup municipal de Sumem per Salou, s’ha dirigit per carta al conseller d’Interior, Miquel Buch, i a la consellera de Salut, Alba Vergés, expressant-los la seva preocupació per l’acte de l’ANC. A la missiva, Granados avisa que concentracions com aquesta, que comporten “aglomeracions de persones”, suposen “un risc important d’increment de casos d’infecció”.

Per això creu que és “un acte d’irresponsabilitat” per part dels organitzadors i recorda a la Generalitat que té el deure de “fer complir les normes sanitàries”. A la carta, l’alcalde també menciona l’actual crisi turística i econòmica que s’està vivint, i apunta que concentracions com aquesta suposen una nova “amenaça” pel sector, que ja ha mostrat la seva “preocupació i inquietud” per l’acte. El grup municipal del PP s’ha sumat a la petició de Granados.

Aquest és el tercer estiu que l’ANC organitza una concentració a Salou. Els anys 2018 i 2019 es van fer dues passejades per la República, a les quals van assistir unes 500 persones. Les marxes van ser contestades per Vox, fins al punt que es va haver d’habilitar un cordó de seguretat entre els dos grups. De cara a la concentració d’aquest any, des de l’ANC s’ha demanat als assistents que vagin amb mascareta i mantinguin la distància de seguretat entre les persones.

L’Ajuntament de Salou va aprovar l’any passat una moció en la qual es demanava que fossin els consistoris els que poguessin regular les manifestacions que hi ha dins del mateix municipi. La moció, que es va aprovar amb el vot en contra d’ERC, instava el Congrés dels Diputats a iniciar els tràmits per modificar la Llei Orgànica 9/1983 de 15 de juliol.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Vigatano, Vic, 14/08/2020 - 14:09

A ver, no son de mi cuerda, pero imagino que se opondrán a cualquier concentración de cualquier signo

#9 La Fura dels Babaus, Girona, 14/08/2020 - 09:54

Ja que no es poden fer festes majors ni saraus al carrer, benvinguts els nous pallassos que entretenen el personal (el seu), de passada potser aconseguiràn foragitar els pocs turistes que ens queden.

#8 Prudenci, Sabadell (Tabarnia), 14/08/2020 - 09:40

Pero si Salou no es Cataluña. Es Tabarnia. Qué se manifiesten en el Delta del Ebro

#7 Me parto, Barcelona , 14/08/2020 - 06:16

¿Otra vez los teleñecos en las calles?

#5 jvcs, barcelona, 13/08/2020 - 20:00

Con la ruina de la gene esta sin fondos por el saqueo , empieza la tijera forzada y la anc ve que se acaba el mana subvencionador , la derrota electoral indepe se acerca y claro aiguaaa hay que levantar la moral .
Tipicamente traeran escombros de fuera del poble jejeje , pero diezmados quatre gats , hay muchos arruinados desengañados del timo !