Publicitat
Societat · 24 de Març de 2020. 16:49h.

Salut dóna per primer cop dades de víctimes per comarques

El Ministeri, RTVE i El Mundo les donen per províncies

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat aquest dimarts per primera vegada de les persones que han mort per coronavirus desglossant-les en funció del territori. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha informat en roda de premsa que a Lleida i Aran han traspassat 8 persones, a Tarragona 4, a Terres de l'Ebre 1, a Girona 28, a Catalunya central 59 i a Barcelona 239.

Aquesta és la primera vegada que es trasllada una informació oficial desglossada per territori, ja que Salut no desglossa per comarques ni per edats el nombre de malalts i morts per coronavirus, sinó que únicament actualitza les dades un cop al dia a través d'un comunicat que publica a la web del Departament de Salut. En els comunicats oficials, Salut només especificava les xifres dels malalts del brot d'Igualada, sense informar sobre la resta de zones de Catalunya.

Vergés ha apuntat en la seva intervenció que "estem desenvolupant eines per tenir tots els sistemes d'informació" i que "les dades que anem recollint amb aquests dispositius les anirem incorporant a un sistema d'informació per tal de poder tenir les dades més acurades". L'anunci del desenvolupament d'eines per a tenir una informació "més acurada" contrasta amb la informació que ve facilitant el Ministeri des de l'inici de la crisi sanitària.

El Ministeri de Sanitat inclou en cadascuna de les seves actualitzacions el nombre total de contagiats a Espanya i la distribució per comunitats autònomes. També detalla per comunitats autònomes quin és l'estat i l'evolució dels malalts per coronavirus i es poden consultar gràfiques sobre la tendència de la propagació del virus a Espanya i arreu del món. Diversos mitjans de comunicació, com ara RTVE o El Mundo ja oferien a les seves edicions digitals mapes territorials actualitzats diàriament sobre la distribució del patogen a Espanya d'ençà que el Covid-19 va iniciar la propagació.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Fierecita, Montgat, 24/03/2020 - 21:14

Esta experta en ocultamientos y mentiras ahora hace "copy paste" de los datos que maneja el Estat Opressor.
Sigue sin tener puta idea de nada.
Ya resulta paranoico que no conteste preguntas incisivas o simplemente aclaratorias. Es una cobarde mas.

#3 tzatza, BCN, 24/03/2020 - 19:44

Podrien afinar una mica més i donar les dades per poblacions ?

#2 Otro más , Galapagar, 24/03/2020 - 19:16

Si los datos son los que cuenta la noticia, ¿eso es por comarcas?

#1 un musclu, bcn, 24/03/2020 - 18:28

Per ser els millors del mon, amb estructures paraleles d estat i tot,no esta gens malament trigar 8 dies en donar dades amb detall. Aixo deu ser cosa del blockchain....