Publicitat
Societat · 5 d'Agost de 2020. 09:58h.

Salut rescata l'hospital de Reus

La Generalitat assumeix un deute de quasi 50 milions, però Vergés diu que és "per enfortir el sistema de salut"

Salut rescata l'hospital de Reus

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha visitat avui l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l'Hospital Comarcal de Móra. La visita es realitza després que el passat 20 de juliol tingués lloc l'acte de la compravenda de l'hospital reusenc per part de l'Entitat de Dret Públic (EDP) Salut Hospital Sant Joan de Reus – Baix Camp, que acumula un deute de 49,4 milions- i el traspàs de l'empresa gestora del centre de la Ribera d'Ebre cap a l'EDP Salut Terres de l'Ebre.

En la seva visita al centre reusenc, Vergés ha vist part de les instal·lacions com la nova àrea d'unitat de cures intensives per donar suport a una possible segona onada d'ingressos per la covid-19 així com la unitat de cures intensives del centre. La titular de Salut ha assenyalat en la seva visita a Reus que: "ser a l'Hospital Sant Joan de Reus avui és la culminació d'enfortir el sistema de salut de Catalunya, d'enfortir la sanitat pública. Hem culminat un compromís amb la creació l'EDP Sant Joan de Reus, cent per cent pública".

També ha visitat l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre i s'ha reunit amb la junta facultativa en format presencial i telemàtic on ha pogut compartir amb els professionals els projectes de futur del centre, com la remodelació de l'àrea quirúrgica, de parts i reanimació. Aquest projecte plantejat en el pla d'inversions del centre pot arribar a suposar una inversió de 3 milions d'euros.

Posteriorment, la consellera s'ha reunit amb el comitè d'empresa amb qui també ha compartit els projectes de futur i ha fet palès el fet d'acomplir els compromisos que des del departament es van adquirir a principis de mandat. En la seva visita, Vergés ha afirmat que "amb la creació de l'EDP Salut Terres de l'Ebre tenim el repte de fidelitzar tots els professionals de diferents nivells. A més, l'empresa es crea per gestionar la salut del territori amb un treball en xarxa i una millor relació entre primària i hospital, amb una bona integració".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 VRaptor, Alicante, 08/08/2020 - 00:14

No se si el dichoso hospital es el mismo que en otra publicación advierten que hasta dentro de ocho años no estará operativo. Tiene guasa la cosa. Es difícil de entender como pueden poder dormir esta manda de ineptos creyéndose la realidad virtual en la que viven, imagino que será porque el dinero que se embolsan no es virtual. Per San Martí vor

#8 Flanagan, Tabarnia City, 06/08/2020 - 10:57

Vaya pozo de 50 millones,se les ha debido pasar al govern dels millors.

#7 pepe, andorra, 06/08/2020 - 00:29

pues no sera por el coste sanitario, pq el finde esta todo cerrado y si te da un arrechucho te meten en ambulancia y para can fanga, pero claro, si meten cien celadores de mas, cuarenta telefonistas y sesenta cocineros y ayudantes, todos separatas, por supuesto, lo normal es q falten cincuenta kilos, pero claro, para eso estamos los siervos.....

#5 Masias , Mis posaderas , 05/08/2020 - 13:25

Ese hospital no es donde los de CIU compraban prótesis a los chatarreros ?

#4 Ojotuerto, Calafell.tab, 05/08/2020 - 12:35

L'Hospital Traiber de Reus