Publicitat
Societat · 18 d'Octubre de 2010. 20:42h.

Salut rescindeix el concert amb una residència geriàtrica

Els treballadors i familiars dels malalts convoquen una manifestació

Salut rescindeix el concert amb una residència geriàtrica

Una imatge d'una protesta anterior

La conselleria de Salut, dirigida per Marina Geli, ha cancel·lat el concert econòmic amb la Clínica Coroleu del barri de Sant Andreu (Barcelona). Aquesta circunstància s'ha produït "arran d’unes irregularitats menors detectades pel CatSalut i esmenades immediatament per la mateixa direcció del Centre", segons un comunicat dels treballadors.

"L’expedient sancionador que havia obert l’administració catalana ha estat suspès però s’ha derivat a la jurisdicció competent per a que es pronunciï sobre l’existència o no de responsabilitat penal", han indicat.

Els treballadors, prop de cinquanta treballen al centre, i els familiars dels malalts han convocat una manifestació de protesta contra el tancament per aquest dimarts a dos quarts de sis de la tarda.

Els manifestants al·leguen que la Clínica Coroleu és "l'únic centre socioanitari del barri". "El CatSalut va notificar, el passat 28 de juliol, a l’empresa que gestiona el centre la seva decisió de cancel·lar a la fi d’aquest any el contracte que garanteix el finançament públic de la seva activitat. Això vol dir que els 74 pacients que acull hauran de ser traslladats a d’altres residències geriàtriques de fora del barri de Sant Andreu i que els 50 treballadors que els atenen es quedaran sense feina. I tot, al nostre entendre, per una resolució del CatSalut que està envoltada de polèmica ja que les suposades anomalies econòmiques detectades per una inspecció del Departament de Salut a la Clínica Coroleu (motiu formal per cancel·lar el concert) ja han estat solucionades", han afegit.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 ZEPOL, Sant Andreu, 22/10/2010 - 12:37

Per la Pau
Coneixes Sant Andreu? I la Clínica Coroleu ?
El centre podria convertir-se en privat i no tancar. És viable?
Tu creus que el que necessita Sant Andreu és un centre privat?
No estaràs darrera d'algú de l'administració?
Fa una mica de tuf teva opinió .... no?

#6 Per[la|pau]*, BCN, 21/10/2010 - 10:19

Barrejes, Caralt. L'administració retira el concert. Els gestors de la clínica decideixen tancar. L'administració no és la que tanca.

#5 S.Caralt, Barcelona (Sant Andreu), 20/10/2010 - 19:09

Jo no sé si hi ha hagut irregularitats o no. Però si realment ha sigut així que demanin responsabilitats a qui les tenen que demanar però els treballadors no tenen cap culpa. La meva mare va passar les últimes tres setmanes de la seva vida ingressada a la tercera planta ...

#4 Per[la|pau]*, BCN, 20/10/2010 - 10:40

Vaja! Com funciona la censura. Ahir només pretenia apuntar com de curiós és que ningú reclami quines son les petites irregularitats. Per qui ho vulgui saber, es tracta de doble facturació, es a dir, tots pagavem el que ja s'havia pagat. Res, detalls...

#3 Ana Suarez, Barcelona, 20/10/2010 - 10:04

Qué vergüenza de gobernantes desgraciados, y esto pasa con dinero público. Servicios por los que pagamos todos los catalanes. Nos va la vida en ello que de una vez por todas echemos a la calle a estos politicos que no entienden ni una palabra de las necesidades de los ciudadanos. A LA CALLE!