Societat · 22 de Juliol de 2011. 09:49h.

Salvem 'La Rotonda'

Els veïns acusen Nuñez i Navarro i l'Ajuntament de voler "enderrocar" part de l'històric edifici

Salvem  'La Rotonda'

Membres de l'Associació

L'Associació La Rotonda, en Defensa del Patrimoni, ha concentrat més de 500 persones a la Plaça Kennedy, per a reclamar que "es revoqui la llicència concedida per a transformar aquest edifici modernista, que s’aturin les obres i que s’elabori un nou projecte respectuós amb la normativa de Patrimoni que el protegeix".

"La Rotonda va ser el primer edifici de la ciutat-jardí que va fer el doctor Andreu a l’avinguda Tibidabo. Es va edificar a principis del segle XX i forma part, doncs, d'un dels llegats urbans més valuosos i importants de Barcelona", recorden.

En aquest sentit denuncien que "Nuñez y Navarro, propietari des del 1999, s’ha distingit per no cuidar-se en absolut de fer el més mínim manteniment ni neteja i és el principal responsable del lamentable estat de l’edifici, juntament amb l'anterior ajuntament, que mai el va obligar a complir amb les seves responsabilitats legals envers un edifici protegit".

L'empresa va aconseguir que l'anterior ajuntament li aprovés un Pla urbanístic especial, amb l'informe en contra dels propis serveis tècnics de Sarrià Sant Gervasi en el qual "li permeten edificar més m2 dels que li pertoquen, alterant la forma de l’edifici en alçada i profunditat".

També denuncien que "sense respectar la normativa que protegeix l’edifici modernista, i amb l’objectiu de fer 5 plantes d’aparcament soterrànies, preveu també l’enderroc d’una tercera part de l’edifici protegit. La part no protegida, d’en Sagnier, s’enderroca totalment".

Per tot això s'ha presentat recurs contenciós administratiu contra aquestes modificacions i contra la llicència d’obres posterior. "Mentre esperem que el jutjat actuï, NN ha començat obres, casualment de cara a l’estiu, i sense permetre l’accés a l’edifici a experts neutrals, el que hem demanat i se’ns ha denegat. Cal tenir en compte que l’únic anàlisi de patrimoni fet a l’edifici ha estat el del propi NN", denuncien.

"Aquesta intervenció tindrà greus conseqüències per a l’edifici protegit i pot tenir un alt cost per a la ciutat. Per tant, demanem que l’ajuntament aturi les obres, revoqui la llicència i, com deia literalment l'informe dels serveis tècnics municipals de Sarrià-Sant Gervasi: "Es considera necessari adequar a la normativa... i bastir, a partir d’una base teòrica correcta, les característiques de la intervenció", conclouen.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 jajajajaa, barcelona, 23/07/2011 - 18:36

Estos vecinos d ela Bonanova y el Putxet dudo que sean izquierdosos, ya protestaban contra Hereu mnipulados por CIU,lo que ocurre es que el bloque d eoficinas que construiran en el centro del edififco dicen que supera 50 cms la altura....ahora la protesta se gira contra Trias

#3 emilio, a, 22/07/2011 - 13:27

el señor Nuñez y Navarro siempre ha tenido carta blanca en Barcelona. Le debemos la destruccion de la casa trinxet de puig y cadafalch, y le debemos esas esquinas del eixample tan masificadas. Es un señor que se merece que le nombren persona non-grata en barcelona

#2 LLUIS, Barcelona, 22/07/2011 - 13:26

La rotonda es una porqueria, estos cuatro matados que se manifestaban, lo que tienen que hacer es cuidarse de su casa y no estar siempre fastidiando, seguro que todos son votantes izquierdosos resentidos.
Que hagan obras de una vez

#2.1 jajajajjaa, barcelona, 23/07/2011 - 18:33

Lluis, el arte no tien que gustar a todos es evidente pero la glorieta si esta protegida por patrimonio y hay que salvaguardarla....el resto del edifcio no tien ningun valro..por ciero sabes donde esta en el Barrio de la Bonanova , tocando el Putxet dudo que sean izquierdosos

#1 Marc3, Barcelona, 22/07/2011 - 10:29

pensava que es referien a la rotonda de les glories que sera enderrocada i perjudicarà la mobilitat de centenars de milers de persones cada dia, total perquè uns quants veïns d'un barri lleig puguin pensar que els l'han fet una mica menys lleig. quina vergonya.

#1.1 Gerard, Barna, 22/07/2011 - 19:55

Una més dins d'aquesta ciutat cada dia mes estètica i menys autèntica. Orgullosa de ser "la més simpàtica" i "la millor botiga del món". Barcelona, on ets? Surto al carrer i no et trobo, ja gairebé ni als barris.

#1.2 jajajajaa, barcelona, 23/07/2011 - 18:31

perjudicara la mobilitat ? otro cochemanico i que no tenen dret a tenir un barri millor ?