Societat · 4 de Novembre de 2011. 22:44h.

'Salvem La Rotonda', contra Núñez y Navarro

La plataforma cívica denuncia que la constructora no respecta "la normativa que protegeix l’edifici modernista"

'Salvem La Rotonda', contra Núñez y Navarro

Imatge de l'edifici La Rotonda

La plataforma cívica Salvem La Rotonda denuncia que la constructora Núñez y Navarro pretén enderrocar una part de l'edifici La Rotonda de Barcelona, "sense respectar la normativa que protegeix l’edifici modernista, i amb l’objectiu de fer 5 plantes d’aparcament soterrànies".

L'empresa de l'expresident del FC Barcelona, Josep Lluís Núñez, condemnat a sis anys de presó per una trama de delictes econòmics, "preveu també l’enderroc d’una tercera part de l’edifici protegit. La part no protegida, d’Enric Sagnier -arquitecte dissenyador de l'edifici-, s’enderroca totalment".

La plataforma està formada per un grup de veïns del barri de Sant Gervasi "preocupats pel progressiu deteriorament del nostre entorn, i especialment de l’edifici La Rotonda, que considerem un dels principals referents del nostre barri".

"En assabentar-nos de la imminent aprovació d’un projecte que desvirtua greument aquest edifici, hem decidit impulsar aquesta plataforma per mostrar el nostre desacord i exigir, amb arguments raonats, que l'Ajuntament de Barcelona faci millor la seva feina i apliqui amb rigor la protecció del patrimoni arquitectònic", expliquen.

"La Rotonda va ser el primer edifici de la ciutat-jardí que va fer el doctor Andreu a l’avinguda Tibidabo. Es va edificar a principis del segle XX i forma part, doncs, d'un dels llegats urbans més valuosos i importants de Barcelona", recorden.

En aquest sentit denuncien que "Nuñez y Navarro, propietari des del 1999, s’ha distingit per no cuidar-se en absolut de fer el més mínim manteniment ni neteja i és el principal responsable del lamentable estat de l’edifici, juntament amb l'anterior ajuntament, que mai el va obligar a complir amb les seves responsabilitats legals envers un edifici protegit".

L'empresa va aconseguir que l'anterior ajuntament li aprovés un Pla urbanístic especial, amb l'informe en contra dels propis serveis tècnics de Sarrià Sant Gervasi en el qual "li permeten edificar més m2 dels que li pertoquen, alterant la forma de l’edifici en alçada i profunditat".

Per tot això s'ha presentat recurs contenciós administratiu contra aquestes modificacions i contra la llicència d’obres posterior. "Mentre esperem que el jutjat actuï, NN ha començat obres, casualment de cara a l’estiu, i sense permetre l’accés a l’edifici a experts neutrals, el que hem demanat i se’ns ha denegat. Cal tenir en compte que l’únic anàlisi de patrimoni fet a l’edifici ha estat el del propi NN", denuncien.

Veure imatges del projecte de La Rotonda

Imatge del projecte (Foto: Plataforma Salvem La Rotonda)

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Claüc, Sabadell, 06/11/2011 - 10:47

I al Núñez no hi ha res que l'aturi. Es vol cruspir una part de Collserola per edificar.
L'oposició al projecte deia q alló era protegit i q hi havia un pi declarat d'interès monumental (el pi d'en Xandri), al cap de pocs dies misteriosament algú el va voler tallar. Ara viu però és mig mort.

#7 Claüc, Sabadell, 06/11/2011 - 10:43

En Núñez és una de les persones que més mal ha fet a Barcelona.
Apart de l'espanyolització del Barça, Era el rei de les cantonades perquè enderrocava magnífics edificis modernistes a l'eixample per convertir-los en horribles edificis de pisos.
Ara segueix amb la seva destrucció.

#6 jajajjajajaaa, barcelona, 05/11/2011 - 18:51

aissssssssssssssssssss, l´unica cosa catalaogada es la part superior, l´unica , la resta no te resde valor.....potser nomes sentimental, el projecte compleix perfectament la normativa, altra cosa es que els veins de la prt de darrera perdin visibilitat perque Nuñez, esgota l´edificabilitat

#6.1 Gerard, Barna, 05/11/2011 - 20:44

Et refereixes a la part superior on volen fotre aquesta cosa verd fosforito, suposo. En consonància amb l'horterada kitsch que han fet a Las Arenas. Alguns per tal de tocar la pera voldrieu veure tota la ciutat derruida i convertida en una broma de mal gust.

#5 Bernat, Barcelona, 05/11/2011 - 12:03

Jo sóc veí i el que em sap greu es que ningú va dir res mentre l'edifici era trinxat per dins i abandonat per fora, amb hotel, centre assistencial, una residència de gent gran, etc... Ara que està en la ruïna més absoluta el volen salvar. I abans? Perquè ningú no deia res?

#5.1 Gerard, Barna, 05/11/2011 - 14:03

Home Bernat, tens raó. Però amb lamentacions no arreglem res, més val tard que mai (la plataforma fa molts de temps que es mou). La qüestió prioritària és evitar el nyap total.

#4 LLUIS, Barcelona, 05/11/2011 - 11:36

Estoy a favor de la nueva Rotonda, todos estos resentidos y envidiosos, cuando hacen obras en su casa no les decimos nada.