Publicitat
Societat · 11 de Maig de 2020. 21:29h.

Sánchez permet als okupes cobrar les ajudes pel coronavirus

El Govern espanyol manté la llei del 2015 perquè puguin empadronar-se a l'habitatge ocupat

Sánchez permet als okupes cobrar les ajudes pel coronavirus

El Govern espanyol obre la porta perquè els okupes puguin percebre els ajuts econòmics pel coronavirus, com la l'anomenat ingrés mínim vital, ja que els permet donar-se d'alta al padró municipal malgrat residir en habitatges ocupats il·legalment.

El requisit per cobrar aquesta ajuda és que el ciutadà estigui empadronat. I el que ha fet l'Executiu central es mantenir la regulació d'empadronament del 2015 -aprovat en l'època de Rajoy- que estableix que el padró només ha reflectir el domicili independentment “de les controversies jurídic-privades sobre la titularitat de l'habitatge”.

“El Padró ha de reflectir el domicili on realment viu cada veí del municipi i de la mateixa manera que la inscripció padronal és completament independent de les controvèrsies jurídic-privades sobre la titularitat de l'habitatge, així com també de les circumstàncies físiques, higienico-sanitàries o d'una altra índole que afectin el domicili”, diu l'article 3.3 de la resolució sobre la gestió del Padró municipal publicada el passat 2 de maig al BOE.

La norma afegeix que “la correcta aplicació” de la instrucció determina que “s'hagi d'acceptar com a domicili qualsevol direcció on efectivament visquin els veïns, i, d'altra, que pugui i s'hagi de recórrer a un 'domicili fictici' en els supòsits en què una persona que no té sostre resideix habitualment en el municipi i sigui coneguda dels serveis Socials corresponents”.

 

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 a quien corresponda, Barcelona, 13/05/2020 - 09:24

¿Nos podemos llegar a imaginar la cara de un político danés o noruego, por citar a dos países civilizados, cuando lee este tipo de noticias ? ¿Pero que caray hace falta para que el españolito salte a la calle a sacar del gobierno a semejantes insensatos ?

#3 joan, manresa, 12/05/2020 - 12:04

San begut l'enteniment...,Que volen aquests del Govern...???una lluita a braç obert...???Veurem treure gent dels seus pisos per la força i ser okupats i empadronar-se en aquest domicili..??'Estem tots bojos o que ...,molt ens temem que axó pot fotre un espetec dintre poc...las agressions a la via publica augmenten. No pot acabar be axó,Sr.Sanchez.

#2 Sergi Sergio, Barcelona, 12/05/2020 - 10:27

No trabajan, no cotizan, no tributan, no aportan absolutamente nada, pero si reciben ayudas, somos los mas idiotas del mundo, este Gobierno como no nos intervengan de verdad nos lleva directos y con mano firme a la ruina total.

#1 no soy nadie, barcelona, 11/05/2020 - 21:45

Esto va a llevar a un montón de ocupaciones. En algunos casos de forma violenta y sacando por la fuerza a los inquilinos habituales. Al tiempo. El gobierno debería revisar esta "orden" antes de que la cosa se les vaya de las manos, estoy seguro que existen otras formas de solicitar ayuda sin pasar por ocupar un piso.