Publicitat
Societat · 27 d'Abril de 2020. 20:25h.

Sanitat desmenteix la Generalitat

Vergés diu que les seves dades són "més fresques"

El Ministeri de Sanitat va comptabilitzar aquest diumenge 944 nous contagis de Covid-19 a Catalunya, mentre que el Departament de Salut va registrar 815 infectats. La consellera de Salut, Alba Vergés, preguntada aquest dilluns sobre la diferència en les xifres, ha argumentat que les xifres "van una mica endarrerides" però ha recalcat que les dades de Salut pública "són en les que el Ministeri es vol basar".

"La diferència de dades entre el Ministeri i les que anem reportant dia a dia referides a xifres de positius, de possibles i les defuncions beu de les xifres reportades de Salut Pública. És a dir, aquelles comprovacions ja fetes amb anterioritat, per tant, van una mica endarrerits però són les dades amb les quals el Ministeri es vol basar perquè són les que reporten els diferents territoris" ha afirmat la consellera.

"El Ministeri continua bevent de les dades de Salut Pública, que són dades correctes, i tan correctes com les altres. Totes són dades nostres, i és així" ha manifestat. Vergés ha explicat que "les funeràries ens poden donar unes dades més fresques del dia a dia amb petits ajustaments quan es reporten" de la mateixa manera que ho fan "hospitals i centres d'atenció primària".

"En el nostre sistema d'informació anem integrant la informació d'una forma més compacta. Per tant, les dues dades són bones però la diferència beu d'això, de dades que han passat tots els filtres de Salut Pública i, per tant, són més endarrerides". La consellera ha apuntat que "les dades que també donem nosaltres diàriament són dades més fresques que provenen també de les funeràries".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#13 Dades fresques, Barcelona, 28/04/2020 - 14:28

Les dades que donem nosaltres són dades "més fresques" que també provenen de les "funeràries"
Que brutos arriben a ser, no es poden triar paraules més desencertades

#12 Neferu, Barcelona, 28/04/2020 - 13:51

Que sean más frescas me lo creo al 100% porque tenéis una frescura para mentir, que causa estupor.

#11 luis, barcelona, 28/04/2020 - 10:38

La cifra exacta hasta los decimales, la puede facilitar la oficina de recaudación del IMPUESTO DE SUCESIONES.
Seguro es el único organismo que esta al corriente con las cifras mas fiables

#10 Neferu, Barcelona, 28/04/2020 - 08:14

Esta inepta e ignorante sra. no tiene credibilidad ninguna. A lo largo de esta pandemia nos ha dado suficientes muestras de que es así: Credibilidad =0

#10.1 Simon sin Garfunkel, El Prat de Llobregat, 28/04/2020 - 08:35

Pero es simpática al menos para uno que se apeliida Salvadó o Salvador.
Bien, el decía simpática...que había muchas personas de uno o de los dos géneros, simpática.
Cambiar simpática por otro vocablo...
Eso es la varolación de un ideólogo que al menos no se autocensura y piensa con aquello lo que dice, con el cerebro, especifico por si acas

#9 Tabarnés puro, Barcino, 28/04/2020 - 06:08

A "frescos" no os gana nadie. Eso está claro.
Ni a inútiles, estafadores e incompetentes.
'Somcollonuts!'