Publicitat
Societat · 21 d'Abril de 2021. 10:25h.

Sanitat recorda que els Mossos "estan 100% vacunats"

La ministra recorda que policies i guàrdies civils "tenen els mateixos drets"

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha deixat en evidència a ERC durant la seva compareixença al Senat en relació a la no vacunació dels policies nacionals i guàrdies civils destinats a Catalunya.

La senadora republicana, Mirella Cortès, ha defensat que no s'ha vacunat a aquests policies "perquè la prioritat a Catalunya és la vacunació de les persones entre 60 i 65 anys i també dels de 69". Cortès ha sostingut que "l'edat és el principal factor de risc" i per tant "s'ha de prioritzar dins la franja d'edat".

Igualment ha assegurat que guàrdies civils i policies nacionals "demanaven unes condicions específiques i diferents a la resta d'essencials, però resulta que van enviar el cens al departament de Salut més tard que la resta de col·lectius essencials".

La ministra Darias, inicialment, s'ha limitat a exigir que a Catalunya "les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat tinguin el mateix percentatge de protecció que tenen en altres comunitats autònomes".

No obstant això, en la contrarèplica, Mirella Cortès ha retret a la ministra que l'Estat vulgui vacunar aquests policies en considerar que "es saltaran el protocol de vacunació a Catalunya. Tingui-ho clar".

"Senyora ministra, què els direm a les caixeres de supermercat que cada dia atenen centenars de clients? ¿I què els direm a les conductores d'autobusos o a les perruqueres? Doncs els direm que han de seguir el protocol per franges d'edat, com tothom", ha argumentat la senadora.

Darias ha recordat llavors a la senadora que "qui no ha complert amb l'estratègia no és aquest govern. Aquest govern ha d'intervenir perquè altres no han complert amb l'estratègia". També ha apuntats que "els seus", en referència als Mossos d'Esquadra, "estan 100% vacunats", a diferència de guàrdies civils i policies nacionals.

La ministra ha reivindicat que aquests policies "tenen els mateixos drets" que els Mossos. En aquest punt ha dit que a l'Estat el percentatge de vacunació dels policies és "del 60%". "Sap quin és el de la seva comunitat? miri'l perquè ho vegi", ha indicat.

"I per cert, no anem a treure vacunes a ningú. I no em saltaré el procés de vacunació. El complirem. Quan comencin a vacunar els grups essencials serem nosaltres qui vacunarem a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Catalunya", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#19 Figueras, Figueras, 22/04/2021 - 12:23

Cuando vacunen al colectivo de ton.os, es decir, al pedorro, seguro que luego se pensaran si votar al resto de policias, This is Catalonia Fascist

#18 Victor, Barna, 21/04/2021 - 17:23

Otro motivo para votar a Vox

#17 Marcialín, Santa Paloma, 21/04/2021 - 15:55

Pobre chica, no da para más. Oculta que los mossos están al cienporcien, y farfulla que ellos siguen el protocolo por franjas de edad. Por edades dice. Pues estarán todos los mossos en la franja de los ochenta. Esto sería peor, con el cienporcien vacunados pero octogenarios. Y la cup feliz con los presuntos abuelos. Vaya bobelas.

#16 Laughter, L'H - España, 21/04/2021 - 15:54

¿Y aquí no hay un delito de odio? Porque yo lo veo muy claro. De todas formas hay varias querellas criminales contra la titular de sanidad de la Generalidad y otros por este tema. Así que a partir de ahora le toca sufrir el adagio gitano "pleitos tengas y los ganes", porque hasta que se resuelva el tema, alguno no va a poder conciliar el sueño.

#15 Tabarnés puro, Barcino, 21/04/2021 - 15:32

Muy bien Darias, ¿¿y a parte de pelearte con una lerda a la no conoce ni su padre váis a hacer algo contra estos repugnantes supremacistas lazis????